Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalkun- og purreløkpai



Kalkun- og purreløkpai oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Har du rester etter kalkunmiddagen kan du bruke kjøttet i denne kalkun- og purreløkpaien.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Paideig:

250grhvetemel
150grsmør
2ssvann

Fyll:

1ssolje
750grrester av kalkun eller kyllingkjøtt
2stkpurre i tynne skiver
litt røkt pålegg av kylling eller kalkun
2feddhvitløk
3sssmør
2sshvetemel
1,5dlhvitvin (cider)
2dlmelk
1dlcheddar eller annen hvit ost, revet
1dlparmesan, revet
2tssennep, grov
1sshakket, frisk timian - eller 1 ts tørket
salt og pepper
egg til pensling


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kalkun- og purreløkpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier214,11734,93Kcal
Protein13,5546,51gram
Karbohydrat10,6336,49gram
Kostfiber0,933,19gram
Fett12,3042,22gram
Mettet fett7,1324,47gram
Alkohol0,69 %
Salt0,321,10gram
Pris på oppskriftenKr 5,01Kr 17,20Kroner
Hele oppskriften veier2 060 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland paideigen i en matprosessor. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Smør en paiform, ca. 25 cm. Kjevle ut 2/3 av deigen, så den dekker bunnen og opp på kantene. Resten av deigen legges kjølig. Prikk deigen med en gaffel og stek paien ved 200 °C i ca. 15 minutter eller til den er lysebrun.

Brun kjyllingkjøtt lett i en panne. Ta det opp av pannen og fres purreløken og hvitløken myk. Tilsett smør og la det smelte. Dryss over mel og rør om. Tilsett vin og melk i flere omganger. La det koke opp under omrøring og la det trekke i 3-4 minutter. Rør inn resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Avkjøles litt.

Fyll i paiskallet. Kjevle ut resten av paideigen til lokk over fyllet. Pensle kanten med sammenvispet egg. Bruk en gaffel og trykk lokket fast rundt kanten.
Stek videre i ca. 15 minutter til lokket er gyllent.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118968115)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pai med kalkun og brokkoli.Pai med kalkun og brokkoli.
Denne retten har 201,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkun- og purreløkpai.Kalkun- og purreløkpai.
Denne retten har 214,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunpai med spinat og bacon.Kalkunpai med spinat og bacon.
Denne retten har 187,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.