Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalkun og sukkererter i wok




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2sssesamolje
6sssitronsaft
1feddhvitløkfedd, presset
1cmingefær, fersk skrelt og revet
1tshonning, klar
450grkalkunfilet, skåret i strimler
125grsukkererter, renset
2ssjordnøttolje
50grcashewnøtter
6stkvårløk, skåret i strimler
1boks(er)vannkastanjer (225 g), skåret i tynne skiver
1dashsalt
4porsjon(er)safranris til servering


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Peanøtter
Sesam
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kalkun og sukkererter i wok med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier167,39548,08Kcal
Protein11,6538,15gram
Karbohydrat16,8055,01gram
Kostfiber1,103,60gram
Fett5,7118,70gram
Mettet fett1,033,37gram
Salt0,140,45gram
Pris på oppskriftenKr 9,44Kr 30,91Kroner
Hele oppskriften veier1 310 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland sesamolje, sitronsaft, hvitløk, ingefær og honning i en lav form (ikke av metall). Tilsett kalkun og bland godt. La kalkunen marinere tildekket 3-4 timer og rør om iblant.

Forvell sukkerertene 1 minutt i kokende, saltet vann. La dem renne av og skyll dem under rennende kaldt vann.

Hell marinaden av kalkunen og spar den. Varm jordnøttoljeen i en wok eller stor stekepanne. Ha i cashewnøttene og fres dem gyllenbrune i 1-2 minutter. Ta opp nøttene med hullsleiv og sett dem til side.

Ha kalkunstrimlene i woken og fres dem under omrøring i 3-4 minutter til de er gyllenbrune på alle sider. Tilsett vårløk, sukkererter og vannkastanjer og hell i marinaden. La det koke noen minutter til kalkunen er gjennomkokt og sausen er boblende varm.

Ha nøttene tilbake i woken og rør dem inn. Legg retten på et varmt serveringsfat og server straks med safranris.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11982)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Wok
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalkuncurry med grønnsaker.Kalkuncurry med grønnsaker.
Denne retten har 128,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.