Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalkunsylte



Kalkunsylte oppskrift.
Fotograf: Eva Brænd
Tradisjonell julesylte lages selvfølgelig av svinekjøtt, men vi kan gjerne lage tradisjonsretter på nye måter. Denne delikate julesylta er laget ved å legge lyst og mørkt kalkunkjøtt lagvis med krydder mellom lagene. Dermed får vi samme utseende som ei tradisjonell sylte, uten at fett er tilsatt.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grkalkunskanker (”leggen”)filetkjøtt og avskjær fra skroget, til sammen ca. 500 g
kalkunskinn fra filetene
0,5tssalt
0,5tspepper
0,5tsmalt nellik
0,25tsmalt allehånde
0,5tsmalt ingefær
1,5tsgelatinpulver


Annonse


Næringsdeklarasjon for Kalkunsylte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier135,66694,88Kcal
Protein21,79111,61gram
Karbohydrat0,452,31gram
Kostfiber0,221,13gram
Fett5,1426,33gram
Mettet fett1,688,61gram
Salt0,854,34gram
Pris på oppskriftenKr 12,32Kr 63,11Kroner
Hele oppskriften veier512 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær kjøttet fra skankene og fjern hinner og sener. Del ”filetsnippen” nesten over og brett den ut. Legg mørkt lårkjøtt og lyst filetkjøtt hver for seg.
Bland sammen alle krydderene.
Legg et fuktet klede/glasshåndkle i en liten bolle. Skjær til kalkunfiletskinnet slik at det dekker bunnen i bollen. Ha på mørkt lårkjøtt og filetkjøtt lagvis med krydderblandingen i mellom.

Legg på det andre filetskinnet. Stram sammen håndkle på toppen og knyt igjen med bomullstråd. Surr bomullstråd i et pent mønster rund sylten.
Legg sylten i en liten kjele og hell på kokende kraft slik at det dekker sylten (bruk en liten kjele så trenger du ikke så mye kraft, den får en litt særegen smak av fra krydderene og er ikke så anvendelig etterpå). Legg gjerne en bit gulrot, løk og urtekvister i kraften. Sett et steketermometer ned i midten på sylten (midten av tøyknuten) og la sylten trekke i kraften til termometeret viser 69 °C.

Ta den opp og la den hvile litt før den legges i press mellom to tallerkener med noe tungt oppå. La den være i press ca. 1 døgn.

Oppbevares kaldt noen dager, kan også fryses. Server med rødbeter, sylteagurk, sennep/sennepsaus og lefser.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 24532)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalkunsylte.Kalkunsylte.
Denne retten har 135,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aprikosfylt kalkunrull.Aprikosfylt kalkunrull.
Denne retten har 92,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gåseleverfylt kalkunrull.Gåseleverfylt kalkunrull.
Denne retten har 136,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.