Kalkunsylte

Bilde av Kalkunsylte.
Fotograf: Kylling.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
500grkalkunskanker (”leggen”)filetkjøtt og avskjær fra skroget, til sammen ca. 500 g
kalkunskinn fra filetene
0,5tssalt
0,5tspepper
0,5tsmalt nellik
0,25tsmalt allehånde
0,5tsmalt ingefær
1,5tsgelatinpulver

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 135,66 Kcal
Protein 21,79 g
Fett 5,14 g
Karbo 0,45 g
Pris 12,32.- kr

Kalkunsylten som er laget med bare lyst og mørkt kalkunkjøtt, krydder og trukket i en god kraft – magrere blir det ikke!

Fremgangsmåten:

Skjær kjøttet fra skankene og fjern hinner og sener. Del ”filetsnippen” nesten over og brett den ut. Legg mørkt lårkjøtt og lyst filetkjøtt hver for seg. Bland sammen alle krydderene.

Legg et fuktet klede/glasshåndkle i en liten bolle. Skjær til kalkunfiletskinnet slik at det dekker bunnen i bollen. Ha på mørkt lårkjøtt og filetkjøtt lagvis med krydderblandingen i mellom. Legg på det andre filetskinnet. Stram sammen håndkle på toppen og knyt igjen med bomullstråd. Surr bomullstråd i et pent mønster rund sylten.
Legg sylten i en liten kjele og hell på kokende kraft slik at det dekker sylten (bruk en liten kjele så trenger du ikke så mye kraft, den får en litt særegen smak av fra krydderene og er ikke så anvendelig etterpå). Legg gjerne en bit gulrot, løk og urtekvister i kraften.
Sett et steketermometer ned i midten på sylten (midten av tøyknuten) og la sylten trekke i kraften til termometeret viser 69 °C. Ta den opp og la den hvile litt før den legges i press mellom to tallerkener med noe tungt oppå. La den være i press ca. 1 døgn.

Oppbevares kaldt noen dager, kan også fryses. Server med rødbeter, sylteagurk, sennep/sennepsaus og lefser.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
Oppskriften har hatt 3383 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 24532)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!