Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalvedans fra Sogn




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgkalvekjøtt med ben.
Evt ett kalvehode.
2litervann
1,5tssalt
0,5tspepper
0,25tsnellik
0,5stkløk
1stkrøkt fleskeknoke
6,5dlkraft pr kg kjøtt


Annonse


Næringsdeklarasjon for Kalvedans fra Sogn med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier59,122 904,96Kcal
Protein9,49466,31gram
Karbohydrat0,104,91gram
Kostfiber0,031,47gram
Fett2,30113,01gram
Mettet fett0,8943,73gram
Salt0,4220,41gram
Pris på oppskriftenKr 6,85Kr 336,59Kroner
Hele oppskriften veier4 914 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp kjøttet og fleskeknoken i kaldt vann med salt. Skum av og la det småkoke i ca 1 time. Ta det opp og plukk det av benene. La benene koke videre noen timer til kraft.

Kjøttet skjæres opp og males sammen med løk på kvern 1 gang. Ha så kjøttet i en kjele, tilsett kraft og kok opp. Småkok i 20 minutter. Smak til med salt, pepper og nellik. Tilsett evt mer kraft hvis blandingen blir for tykk.

Når det er ferdig helles det i små former som settes kaldt til stivning. Brukes som pålegg, men er og brukt som middag med poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14549)
Kategori: Pålegg
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.