Kalvefilet Oscar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
600grkalvefilet
1sssmør
16stkkokte hvite asparges (se oppskrift: Grønnsaker)
200grkokte hummerklør uten skall, 4 stk ca
1ssolivenolje
0,25tsCayennepepper
1dashsalt
1dashpepper

Bearnaise:

3stkeggeplommer
250grsmør
1dlhvitvin
1tshvit pepper
1ssestragoneddik
1stksjalottløk
1ssestragon, hakket frisk
3dråpe(r)tabasco
3dråpe(r)worcestershiresaus
1dashsalt

Choronsaus:

2sstomatpuré

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 207,58 Kcal
Protein 11,75 g
Fett 16,82 g
Karbo 1,02 g
Pris 19,89.- kr

Fremgangsmåte:

Start med å smelte smøret til bearnaisen på svak varme. Finhakk sjalottløken. Finknus hvit pepper i en morter. Så lager vi en bearnaise-reduksjon ved å koke hvitvin, estragoneddik, sjalottløk og pepeper inn til det halve. Ha dette samt eggeplommene og hakket estragon i en piskebolle av stål eller i en liten stålkjele. Ha så piskekjelen i en større kjele med nykokt vann og pisk det sammen. Varmen i piskekjelen må ikke overstige 50 C, for da vil eggeplommene koagulere. Spe med smøret, litt etter litt, men unngå grumset og saltet i bunnen. Blir sausen for tykk, kan den spes med litt lunkent vann. Smak til med tabasco, worchestershiresaus, salt og pepper. Hold sausen lun.

Ta halvparten av bearnaisesausen og lag choronsaus av den ved å steke tomatpuré raskt i en panne, la den avkjøles litt og bland den i sausen.

Renskjær kalvefileten slik at den blir fri for hinner. Omtrent 5 cm fra tuppen av den tynne filetenden skjære du halvveis igjennom, slik at den kan brettes dobbelt. Da skal fileten bli omtrent jevn i tykkelse. Legg den på et stort ark aluminiumsfolie. Legg på noen smørklatter, ha på godt med salt og pepper. Rull fileten hardt inn i aluminiumsfolie til en mest mulig jevn og tykk pølse. Stek den i tørr panne i rundt 15 minutter, mens du hele tiden snur den. En filet med en diameter på ca 7 cm. vil da være ferdig. Beregn 5 minutter ekstra om fileten er 1 cm tykkere. La den hvile i 10 minutter.

Kok aspargesen. Stek hummerklørne i litt olivenolje, krydre med kajennepepper og litt salt.

Rett før servering tar du folien av fileten og skærer den i 8 like store tynne skiver. På det ene filetstykket legger du en asparges delt i tre biter. På det andre filetstykket legger du hummerkjøttet. Legg en skje bearnaise og en skje choronsaus med litt mellomrom på varme tallerkener. På den røde choronsausen legger du filetstykket med hvit asparges. På den lyse bearnaisen legger du stykkene med det røde hummerkjøttet.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 7164 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 10046)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!