Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalvefilet Oscar




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grkalvefilet
1sssmør
16stkkokte hvite asparges (se oppskrift: Grønnsaker)
200grkokte hummerklør uten skall, 4 stk ca
1ssolivenolje
0,25tsCayennepepper
1dashsalt
1dashpepper

Bearnaise:

3stkeggeplommer
250grsmør
1dlhvitvin
1tshvit pepper
1ssestragoneddik
1stksjalottløk
1ssestragon, hakket frisk
3dråpe(r)tabasco
3dråpe(r)worcestershiresaus
1dashsalt

Choronsaus:

2sstomatpuré


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Skalldyr
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kalvefilet Oscar med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier207,34812,33Kcal
Protein11,7446,00gram
Karbohydrat1,024,00gram
Kostfiber0,461,80gram
Fett16,7965,78gram
Mettet fett9,9839,10gram
Alkohol0,61 %
Salt0,652,53gram
Pris på oppskriftenKr 19,96Kr 78,20Kroner
Hele oppskriften veier1 567 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Start med å smelte smøret til bearnaisen på svak varme. Finhakk sjalottløken. Finknus hvit pepper i en morter. Så lager vi en bearnaise-reduksjon ved å koke hvitvin, estragoneddik, sjalottløk og pepeper inn til det halve. Ha dette samt eggeplommene og hakket estragon i en piskebolle av stål eller i en liten stålkjele. Ha så piskekjelen i en større kjele med nykokt vann og pisk det sammen. Varmen i piskekjelen må ikke overstige 50 C, for da vil eggeplommene koagulere. Spe med smøret, litt etter litt, men unngå grumset og saltet i bunnen. Blir sausen for tykk, kan den spes med litt lunkent vann. Smak til med tabasco, worchestershiresaus, salt og pepper. Hold sausen lun.

Ta halvparten av bearnaisesausen og lag choronsaus av den ved å steke tomatpuré raskt i en panne, la den avkjøles litt og bland den i sausen.

Renskjær kalvefileten slik at den blir fri for hinner. Omtrent 5 cm fra tuppen av den tynne filetenden skjære du halvveis igjennom, slik at den kan brettes dobbelt. Da skal fileten bli omtrent jevn i tykkelse. Legg den på et stort ark aluminiumsfolie. Legg på noen smørklatter, ha på godt med salt og pepper. Rull fileten hardt inn i aluminiumsfolie til en mest mulig jevn og tykk pølse. Stek den i tørr panne i rundt 15 minutter, mens du hele tiden snur den. En filet med en diameter på ca 7 cm. vil da være ferdig. Beregn 5 minutter ekstra om fileten er 1 cm tykkere. La den hvile i 10 minutter.

Kok aspargesen. Stek hummerklørne i litt olivenolje, krydre med kajennepepper og litt salt.

Rett før servering tar du folien av fileten og skærer den i 8 like store tynne skiver. På det ene filetstykket legger du en asparges delt i tre biter. På det andre filetstykket legger du hummerkjøttet. Legg en skje bearnaise og en skje choronsaus med litt mellomrom på varme tallerkener. På den røde choronsausen legger du filetstykket med hvit asparges. På den lyse bearnaisen legger du stykkene med det røde hummerkjøttet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10046)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalvekoteletter med gratinert fennikel.Kalvekoteletter med gratinert fennikel.
Denne retten har 109,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saltimbocca med St Anna-bønner.Saltimbocca med St Anna-bønner.
Denne retten har 100,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pannestekte kalvekoteletter.Pannestekte kalvekoteletter.
Denne retten har 164,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalv med italiensk grønnsaksfat.Kalv med italiensk grønnsaksfat.
Denne retten har 107,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rask schnitzel middag.Rask schnitzel middag.
Denne retten har 125,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalveschnitzel.Kalveschnitzel.
Denne retten har 116,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panerte kalvekoteletter.Panerte kalvekoteletter.
Denne retten har 193,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvesnadder.Kalvesnadder.
Denne retten har 121,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flambert kalvefilet 2.Flambert kalvefilet 2.
Denne retten har 146,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvebrissel med sjøkreps.Kalvebrissel med sjøkreps.
Denne retten har 106,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spanske kjøttboller.Spanske kjøttboller.
Denne retten har 113,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.