Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalvefond/kraft




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4,5kgkalvebein og knokerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Vann
2stkgulrøtter
2stkpurre
1stksellerirot
2stk storløk
1stkhvitløk, hel
15stkhel pepper
1stklaurbærblad
1buketterkrydderbunt (bouqet garni) = Purre, persille, koriander, sellerigrønt og timian buntet sammen
med hyssing.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kalvefond/kraft med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier32,92344,24Kcal
Protein1,6617,36gram
Karbohydrat4,6148,21gram
Kostfiber2,9330,64gram
Fett0,222,30gram
Mettet fett0,020,21gram
Salt0,030,36gram
Pris på oppskriftenKr 5,66Kr 59,19Kroner
Hele oppskriften veier1 046 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Del bein i mindre biter/stykker. Hell over kaldt vann til det dekker. Kok opp og skum godt av.

2. Tilsett grovhakkede grønnsaker og krydderbunten. Kok opp. Senk temperaturen og la den trekke i 6 - 8 timer.
3. Sil kraften gjennom en sikt, og kok kraften til halvparten gjenstår. Kalvefond er et godt grunnlag for sauser og supper.

Tips: Den kan godt fryses i porsjoner.
Hvis du synes dette er tidkrevende, kan fond kjøpes ferdig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118967619)
Kategori: Kraft
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.