Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalvefrikadeller




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grkalvekjøtt, malt
0,5dlgriljernmel
1,5dlmelk
Ca 1,5stkegg
1tssalt
1krmpepper
1/2 ts salt pr. liter vann til koking


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kalvefrikadeller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier120,99233,17Kcal
Protein16,5631,91gram
Karbohydrat3,516,76gram
Kostfiber0,330,64gram
Fett4,458,58gram
Mettet fett1,963,78gram
Salt1,072,07gram
Pris på oppskriftenKr 14,15Kr 27,27Kroner
Hele oppskriften veier771 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

La griljernmel svelle i melken minst 10 minutter. Rør deretter i egg, salt og pepper. Bland i kjøttet og rør til alt er godt blandet.

Form farsen til 10-12 runde eller ovale kaker på spekefjøl som er skylt med vann. Mål opp vann til 8-10 cm høyde i et kokekar. Kok opp og tilsett salt. Legg i frikadellene, eventuelt halvparten om gangen. Kok sakte til de flyter opp, 8-10 minutter. Ta opp frikadellene med hullsleiv. Lag eventuelt en saus av kokekraften.

Server frikadellene i sausen.

Som tilbehør anbefales kokt ris eller kokte, pressede poteter, kokte grønnsaker, f.eks. erter, bønner eller grønn salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10051)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalverulade med reker.Kalverulade med reker.
Denne retten har 64,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvestek i gryte 2.Kalvestek i gryte 2.
Denne retten har 130,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ossibuchi al Pomodoro.Ossibuchi al Pomodoro.
Denne retten har 115,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 27,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvepølser.Kalvepølser.
Denne retten har 197,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.