Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalvefrikassè




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1,25kgkalvekjøtt, bog, bryst eller nyrestykke

TIL KOKING

vann
2 ts salt pr. liter vann
200grgulrøtter
100grpersillerot
1stk liteblomkålhode
vann
1 ts salt pr. liter vann

SAUS

1sssmør eller margarin
Ca 2,5sshvetemel
4dlbuljong
Ca 0,75dlfløte)
1stkeggeplomme)
KOKETID: 1-1 1/2 time
4porsjon(er)poteter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kalvefrikassè med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier91,66694,04Kcal
Protein9,9275,11gram
Karbohydrat4,9537,48gram
Kostfiber0,886,66gram
Fett3,3825,59gram
Mettet fett1,8013,63gram
Salt0,221,70gram
Pris på oppskriftenKr 9,77Kr 73,98Kroner
Hele oppskriften veier3 029 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vask kjøttet. Legg det i kokende, saltet vann. Det skal så vidt dekke kjøttet. Kok opp. Skum. La kjøttet trekke under lokk ved 90 grader til det er mørt.

Kok grønnsakene, skjær dem opp. Man kan variere grønnsakene.

Lag sausen. Smelt smør og ha i mel. Spe med buljong og la sausen koke 5-10 minutter. Rør eggeplommen ut med litt fløte og visp sausen ned i eggejevningen. Dette kan sløyfes.

Sausen kan også lages med meljevning. Da sløyfes smøret.

Skjær kjøttet i stykker eller skiver. Legg kjøtt og grønnsaker på serveringsfatet, hell saus over. Pynt med finklippet persille.

Serveres med kokte poteter eller kokt ris.

VARIASJON: Smak sausen til med karri.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10052)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Enkel kjøttgryte.Enkel kjøttgryte.
Denne retten har 81,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvesauté.Kalvesauté.
Denne retten har 94,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Osso Bucco 2.Osso Bucco 2.
Denne retten har 100,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalveragu.Kalveragu.
Denne retten har 92,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvegryte med fenikkel og kryddergrønt.Kalvegryte med fenikkel og kryddergrønt.
Denne retten har 84,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.