Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalvekippe




Ingredienser

1 porsjon

1 kalveside
1-2 nyrer
ca 1/2 kg kalvekjøtt
ca 1 liter vann
1-2 ts salt
3/4 dl risgryn, rundkornet
3 dl vann
1-2 dl melk
1 egg
2-3 ss rosiner
100 g flesk
1 ts allehånde
1-2 ts salt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Splitt opp nyrene og legg dem i eddikvann en stund. Sy sammen kalvesiden med åpning i den ene enden. Benene skal sitte på.

2. Rens nyrene for grove ganger og hinner og sett dem over til koking sammen med kjøttet. Kok opp, skum av og la det trekke under lokk 1/2 - 3/4 time.

3 Kok risgrynene i vann til de er halv kokt. Ta kjelen av platen og tilsett melk og sammenvispet egg. Sk.jær flesket i terningerogha det i grøten sammen med rosiner og allehånde. . Rens kjøttet fra eventuelle ben og skjær opp nyrene. Mal dem en gang på kvern. Bland dem i risgrøten og smak godt til med salt og eventuelt mer krydder. 5. Fyll blandingen i kalvesiden og sy igjen. Kok pølsen i lettsaltet vann til kjøttet er kokt. Om ønskes kan pølsen legges i lett press. Avkjøles.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 16045)
Kategori: Pålegg
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.