Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalvemedaljong med basilikumsaus og scorsonnerrøtter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grKalvemørbrad
1dashSmør og olje til steking
Salt og pepper.

Garnityr:

500grscorsonnerrøtter
2stktomater
1bunt(er)persille
1feddhvitløk
2stksjalottløk
0,5stksitron, saft av
0,5litermelk
50grsmør
2stkpurrer

Saus:

3stksjalottløk
3clcognac
3dlkremfløte
3dlkalvefond
3dlhvitvin
1bunt(er)basilikum


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kalvemedaljong med basilikumsaus og scorsonnerrøtter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier93,62865,28Kcal
Protein6,1156,47gram
Karbohydrat3,0628,28gram
Kostfiber1,5113,96gram
Fett5,1947,97gram
Mettet fett3,2129,67gram
Alkohol1,03 %
Salt0,161,51gram
Pris på oppskriftenKr 9,43Kr 87,16Kroner
Hele oppskriften veier3 697 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Garnityr:
Scorsonnerrøttene skrelles og legges straks i melk og sitronsaft. Kokes ca. 10 min.
Skjæres ut i staver på 5 cm lengde. Purrebladene pocheres lett og skjæres PÅ LANGS i strimler på 1 cm bredde. 6 staver scorsonnerot bindes sammen med 1 purrestrimmel som en liten bunt fyrstikker. Det skal være 2 bunter til hver.
Sauteres i smør med hakket hvitløk og sjalottløk, tomatconcasse samt den hakkede persille, tilsmakes med salt og pepper.

Saus:
Hvitvin kokes ned med sjalottløk og basilikumstilkene til en 1/3. Cognac, kalvefond, fløte tilsettes og kokes til krem. Tilsmakes med salt og pepper og siktes. Jevnes evt. med litt Maizena. De strimlede basilikumblader tilsettes umiddelbart før serveringen.

Kjøttet:
Kalvemørbraden skjæres ut i 8 passe store tournedos. Brunes i smør og olje og krydres med pepper, og stekes ferdig på pannen med mindre varme.
Kan evt etter bruning settes i ovnen ved 190º i 5 minutter. Litt salt på, før servering.

Litt saus has på tallerkenen. De to tournedos legges på. 2 bunter scorsonnerøtter legges ved siden av overheldt med tomat og løksauteringen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 26465)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalvesnadder.Kalvesnadder.
Denne retten har 121,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalveschnitzel.Kalveschnitzel.
Denne retten har 116,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pannestekte kalvekoteletter.Pannestekte kalvekoteletter.
Denne retten har 164,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvekoteletter med gratinert fennikel.Kalvekoteletter med gratinert fennikel.
Denne retten har 109,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panerte kalvekoteletter.Panerte kalvekoteletter.
Denne retten har 193,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rask schnitzel middag.Rask schnitzel middag.
Denne retten har 125,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvebrissel med sjøkreps.Kalvebrissel med sjøkreps.
Denne retten har 106,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flambert kalvefilet 2.Flambert kalvefilet 2.
Denne retten har 146,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Saltimbocca med St Anna-bønner.Saltimbocca med St Anna-bønner.
Denne retten har 100,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalv med italiensk grønnsaksfat.Kalv med italiensk grønnsaksfat.
Denne retten har 107,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spanske kjøttboller.Spanske kjøttboller.
Denne retten har 113,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.