Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalvesylte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgkalvekjøtt med ben (eks. av legg eller bog)
2litervann
1sssalt
10stkallehånde
10stkhvite pepperkorn
2stklaurbærblad
1stk storløk, skrelt
evt. litt rødbetesaft
evt. litt nymalt hvit pepper fra kvern


Annonse


Næringsdeklarasjon for Kalvesylte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier51,091 872,70Kcal
Protein8,97328,80gram
Karbohydrat0,3011,00gram
Kostfiber0,124,40gram
Fett1,5356,08gram
Mettet fett0,7025,66gram
Salt0,5921,69gram
Pris på oppskriftenKr 8,52Kr 312,30Kroner
Hele oppskriften veier3 666 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(ca 1 kg sylte)

Skyll kjøttet og pakk det tett i en kjele. Slå over vannet. Kok opp vannet og ta bort skummet med en stor skje. Ha i salt, hele pepperkorn, laurbærblader og en løk skåret i to.

Kok det hele under lokk i ca. 1 1/2 time eller til kjøttet er helt mørt og løsner lett fra bena.

Ta opp kjøttet og la det avkjøles.

Ben ut kjøttet og legg det på en tallerken så lenge. Ta vare på bena, de skal legges tilbake i kraften i kjelen. Kok nå kraft + bein i 20-25 minutter uten lokk - et knep for å gi kraften smak og sylten bedre konsistens.

Skjær i mellomtiden kjøttet opp i små, små terninger med en skarp kniv. Sil den innkokte kraften. Kraften kan eventuelt farges med noen dråper rødbetesaft dersom man vil at kalvesausen skal få et lyst rosa skjær. Bland kjøttet med like deler av den silte kraften. Krydre med nymalt hvit pepper og litt salt hvis det er nødvendig. Ofte rekker det med saltet i kraften. Hell massen opp i former og la den stivne. Den holder seg 3-4 dager i kjøleskapet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8180)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.