Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalvesylte 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgkalvekjøtt med ben av bryst, hals eller knoke
vann
2 ts salt pr. liter vann
6stkhvite pepperkorn
6stkallehåndekorn
1stklaurbærblad
1stkløk


Annonse


Næringsdeklarasjon for Kalvesylte 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier115,361 852,34Kcal
Protein20,45328,37gram
Karbohydrat0,477,55gram
Kostfiber0,182,89gram
Fett3,4855,88gram
Mettet fett1,5925,53gram
Salt0,132,03gram
Pris på oppskriftenKr 19,14Kr 307,33Kroner
Hele oppskriften veier1 606 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg kjøttet i et kokekar. Mål opp og hell på kaldt eller varmt vann slik at det dekker kjøttet. Salt, kok opp og skum av. Tilsett krydder og skrelt løk i båter. Kok under lokk på svak varme til kjøttet løsner lett fra bena, 1-1 1/2 time.

Ta opp kjøttet. Ta bort ben og brusk, legg dette tilbake i kraften og kok det i 20-30 minutter. Kraften får da mer smak og limstoff fra bena.

Skjær i mellomtiden kjøttet i små terninger eller mal det på kjøttkvern. Sil kraften. Mål opp kjøttet og bland det med drøyt samme mengde kraft. Smak eventuelt til med mer salt og krydder. Hell sylten i former, sett dem kaldt for å stivne.

Sylten kan oppbevares noen dager i kjøleskap, den kan også fryses. Fryst sylte blir tynn i konsistensen når den tines. Hvis den varmes, smakes til med krydder og får stivne på nytt, blir den som nylaget.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10073)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kalvepølser.Kalvepølser.
Denne retten har 197,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ossibuchi al Pomodoro.Ossibuchi al Pomodoro.
Denne retten har 115,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 27,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalverulade med reker.Kalverulade med reker.
Denne retten har 64,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalvestek i gryte 2.Kalvestek i gryte 2.
Denne retten har 130,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.