Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kalvesylte fra Jølster




Ingredienser

1 porsjon

1 kalveknoke, 2 - 2 1/2 kg
1 stor løk
3 hele nellik
1 suppekvast
salt
pepper
nellik


Annonse


Fremgangsmåte:

Del knoken opp i 3-4 deler. Kok kjøttet mørt i lettsaltet vann, som akkurat dekker kjøttet. Ha i suppekvast av selleriblad og grønt av purre, løken og hel nellik, og kok i 1 ½ - 2 timer.

Plukk kjøttet va bena når det er mørt. Sil krafta og kok den inn til ca to tredjedeler. Grovhakk kjøttet og legg det lagvis i form. Strø litt salt, pepper og nellik mellom lagene. Bløt gelatin i kaldt vann. 2 plater gelatin pr. 5 dl kraft. Løs opp i den varme kraften. Hell så mye kraft over kjøttet at det så vidt dekker. Legg litt press på sylten og sett den kjølig.

Når man skal servere sylte, snus den på et fat og skjæres i skiver.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14098)
Kategori: Pålegg
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.