Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kams fra Sogn




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Brosmehodet
1,5kgbrosmelever
Ca 2,5dlsurmelk
1sssirup
1sssalt
1dashpepper
anis
1kgbyggmel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kams fra Sogn med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier413,131 921,19Kcal
Protein6,3429,48gram
Karbohydrat22,61105,14gram
Kostfiber2,7312,70gram
Fett32,43150,81gram
Mettet fett5,3324,79gram
Salt0,783,63gram
Pris på oppskriftenKr 5,24Kr 24,37Kroner
Hele oppskriften veier2 790 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vask hodet godt. Bruk gjerne en oppvaskkost. Gjellene skal sitte i hodet, og vaskes godt. Legg hodet i vann med litt eddik og salt. Det fjerner slimet.
Rense leveren og knus den med en matmølle. Bland i salt, pepper og litt anis. Bland i sirup, surmelk og byggmel. Deigen skal være fast, slik at den slipper skålen.

Stapp så deigen inn i hodet med en skje. Resten av kamsrøren kan man lage baller av, som man pakker inn i matpapir og trekker i lettsaltet vann sammen med hodet. La det trekke ca 30 minutter.

Kams blir servert ved siden av avkokt sprengt brosme og med poteter og lever som er kokt med hakket løk, litt eddik og salt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14042)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lettsalta brosme med fiskebrød.Lettsalta brosme med fiskebrød.
Denne retten har 75,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.