Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kams fra Stadt




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5stkfiskehoderIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
500grrenset og moset fiskelever
1sssalt
1tskarve
0,5tspepper
2,5dlkefir
250grraspet, rå poteter
500grhvetemel
500grbyggmel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kams fra Stadt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier315,241 276,72Kcal
Protein6,9628,19gram
Karbohydrat35,07142,03gram
Kostfiber3,0012,15gram
Fett15,6863,50gram
Mettet fett2,7110,98gram
Salt1,014,10gram
Pris på oppskriftenKr 3,24Kr 13,12Kroner
Hele oppskriften veier2 025 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dette er en middagsrett som ble brukt ute ved kysten og fisken må være fersk. Både brosme og torsk er godt å bruke som kams. Det er hele fiskehoder som blir brukt her, gjellene er også med. I tillegg blir levra i fisken brukt.

Vask fiskehodet godt og la de stå i kaldt vann natten over. Det samme gjeler levra. Neste dag vaskes fiskehodene godt med ei børste der man skubber av hinnen på hodet. Vask godt inne i hodet også. Levra må også vaskes godt. Ta et godt tak i hinnen på innsiden av levra og trekk ut trevler som ligg inne i levra. Når levra er godt renset skal den moses. Bruk en kjøkkenmaskin.

Bland kefir, krydder, mel og raspet potet og rør det inn i levermosen med visp. Fiskehodene blir fylt med denne massen. Bruk en skje. Legg de fyte fiskehodene over i kokende, saltet vann. Kok/trekk i 60-75 minutter.

Blir det røre til overs kan du lage små kaker som du ruller inn i matpapir og legge de på hodene i den varme gryta. De trenger ikke så lang koketid som fiskehodene. Hvis du bare ønsker kaker kan du lage kams uten fiskehode. Server med poteter og grønnsaker, kefirmelk eller skummet kulturmelk til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14043)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokt fisk.Kokt fisk.
Denne retten har 40,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skatevinge i hvitvinssaus.Skatevinge i hvitvinssaus.
Denne retten har 133,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skatevinge i hvitvinssaus.Skatevinge i hvitvinssaus.
Denne retten har 133,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skatevinge i hvitvinssaus.Skatevinge i hvitvinssaus.
Denne retten har 133,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skatevinge med hvitvinssaus.Skatevinge med hvitvinssaus.
Denne retten har 139,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skatevinge i hvitvinssaus.Skatevinge i hvitvinssaus.
Denne retten har 133,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Prinsefisk fra Sogn.Prinsefisk fra Sogn.
Denne retten har 85,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.