Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kamskjell med brokkoli og hvitløk



Kamskjell med brokkoli og hvitløk oppskrift.
Fotograf: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Kamskjell med brokkoli og hvitløk er en fantastisk smakfull rett som kan brukes både som hovedrett eller som en spennende forrett. Imponer gjestene med denne oppskriften.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
12stkkamskjell
50grbacon
salt og pepper
1dashsmør

Brokkolikrem

1stkbrokkoli
1sssmør
1sscrème fraîche
1dashsalt
kajennepepper

Hvitløkkrem

10feddhvitløk
1sssmør
vann
kajennepepper
1dashsalt

Vinaigrette

0,75dlolivenolje
4ssgressløk
sherryeddik
1dashsalt
sukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kamskjell med brokkoli og hvitløk med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier172,92391,02Kcal
Protein5,4412,30gram
Karbohydrat1,774,00gram
Kostfiber1,753,96gram
Fett15,6235,32gram
Mettet fett5,6912,87gram
Salt0,601,36gram
Pris på oppskriftenKr 9,16Kr 20,71Kroner
Hele oppskriften veier905 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Brokkolikrem
Plukk av noen fine små buketter av brokkolien. Stek dem lett i smør og smak til med salt og pepper.
Rens resten av brokkolien, uten stilk og kutt i små biter. Kok i vann til bukettene blir myke. Ha smør i en blender, legg i bukettene og mos til puré.
Tilsett crème fraiche og smak til med salt og kajennepepper.

Hvitløkkrem
Kok hvitløk i vann 4 ganger, 2 minutter hver gang. Hell av vannet for hver gang.
Mos hvitløk til glatt puré med smør. Smak til med salt og litt kajennepepper.

Vinaigrette
Rør sammen ingrediensene og smak til med litt salt, sukker og eddik. Stek baconterninger til de er gylne.
Ta vekk fra varmen og tilsett vinagretten.
Stek kamskjell i ca. 30 sekunder på hver side. Dryss salt og pepper over.
Anrett kamskjellene på tallerken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29244)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekte kamskjell med blomkålpuré og chorizo.Stekte kamskjell med blomkålpuré og chorizo.
Denne retten har 154,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydderstekte kamskjell.Krydderstekte kamskjell.
Denne retten har 59,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Korianderstekte kamskjell med søtpotetpuré.Korianderstekte kamskjell med søtpotetpuré.
Denne retten har 353,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kamskjell med brokkoli og hvitløk.Kamskjell med brokkoli og hvitløk.
Denne retten har 172,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.