Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kamskjell og potetterte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5stkkamskjellmuskler, store
2stkpoteter (gjerne Beate som binder godt)
1dashsmør / olje
salt og pepper fra kvern
1pakkeruccolasalat

Marinerte tomater

2stktomater
2stksjalottløk
1feddhvitløk
2dråpe(r)tabasco
evt. persille

Champagnesmørsaus

125grsmør
0,5stksjalottløk
0,5dlkremfløte
0,5dlmusserende vin
friske urter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kamskjell og potetterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier164,07762,02Kcal
Protein2,139,89gram
Karbohydrat5,7026,47gram
Kostfiber1,074,97gram
Fett14,1065,49gram
Mettet fett9,0542,03gram
Alkohol0,53 %
Salt0,210,98gram
Pris på oppskriftenKr 7,23Kr 33,58Kroner
Hele oppskriften veier929 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Finhakk sjalottløk til sausen og kok den sammen med vinen til ca. 1/2 ss. Tilsett fløte og vin og kok opp. Skjær smør i små terninger og tilsett litt etter litt under kraftig røring. Bruk svak varme og hold sausen under kokepunktet. Ved oppkok kan den sprekke. Sausen kan lages i forveien og settes i vannbad.

Skåld og flå tomatene. Del i to og fjern innmaten med en skje. Skjær tomatene i små terninger. Finhakk løk og hvitløk. Bland tomat, løk- og hvitløkhakk, tabasco og ev hakket persille.

Stek tørre kamskjell i smør/olje ca. 1 1/2 minutt på hver side. Salte lett.
Skrell potetene og skjær i tynne skiver. Legg skivene så de dekker hverandre og danner to gode rundinger, på smurt ovnsplate. Pensle med god olje, salte og pepre. Settes inn i 175 – 200 gr. varm ovn. Få stå til potetene er gylne og sprø.

Legg en gyllen potetrunding på fatet. Sett kamskjellene i en runding på med revet salat midt i. Legg et potetlokk oppå. Pynt med marinert tomat og friske urter. Ha litt saus rundt og server resten fra sausenebb.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 26481)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekte kamskjell med blomkålpuré og chorizo.Stekte kamskjell med blomkålpuré og chorizo.
Denne retten har 154,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydderstekte kamskjell.Krydderstekte kamskjell.
Denne retten har 59,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kamskjell med brokkoli og hvitløk.Kamskjell med brokkoli og hvitløk.
Denne retten har 172,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Korianderstekte kamskjell med søtpotetpuré.Korianderstekte kamskjell med søtpotetpuré.
Denne retten har 353,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.