Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kamskjellgratinert makrell



Kamskjellgratinert makrell oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grmakrellfilét
salt og pepper

Panering:

200grkamskjell
50grfrisk dill
400grloff uten skorpe
4ssgriljermel
50grMargarin
1feddhvitløk
1stksjalottløk
1tssterk sennep, dijon
1tsvanlig sennep
5stkegg
Tradisjonelt brukes en rømmesaus til stekt makrell.

Rømmesaus:

1dlrømme
litt gressløk
4porsjon(er)ris


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Fisk
Gluten
Melk
Sennep
Skalldyr
Spor-av-melk
Spor-av-sesam
Spor-av-soya
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kamskjellgratinert makrell med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier201,83997,44Kcal
Protein12,4461,48gram
Karbohydrat20,93103,44gram
Kostfiber0,834,10gram
Fett7,4136,62gram
Mettet fett2,4111,91gram
Salt0,381,87gram
Pris på oppskriftenKr 8,48Kr 41,91Kroner
Hele oppskriften veier1 977 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 200 grader. Ha alle ingrediensene til paneringen i en foodprosessor og kjør den til blandingen er jevn.
Dryss litt salt og pepper på filétene. Fordel paneringen jevnt over filétene på kjøttsiden. Legge dem i en smurt ildfast form.

Stekes i stekeovn, 10 minutter ved 200 grader. Server med ris og kokte grønnsaker.
Ha rømmen i pannen når fisken er brunet.
Skru ned varmen og la fisken surre til den er ferdigstekt. Strø over finhakket gressløk.
Rømme kan også smaksettes med revet pepperrot, 1 ss pr. dl rømme og serveres ved siden av fisken. Denne passer godt til kokt makrell.

Tips
Når du koker ris:
Surr litt løk og ev. hvitløk i olje til den blir blank. Tilsett vann med fiskebuljongterning, litt finhakket gressløk, hvit pepper og risen. Kok risen til den er ferdig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 996)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fransk Makrell form .Fransk Makrell form .
Denne retten har 134,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kamskjellgratinert makrell.Kamskjellgratinert makrell.
Denne retten har 201,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makrell med urtefyll.Makrell med urtefyll.
Denne retten har 149,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Makrell i form.Makrell i form.
Denne retten har 77,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.