Kanariske poteter med mojo-saus

Ingredienser

poteter, antall poteter pr. porsjon kommer an på størrelsen, men 4-5 små eller 3-4 noe større poteter
grovt salt, gjerne havsalt
litt vann
kjøkkenhåndkle

Mojo-saus:
1 pose majones
1-2 finhakkede hvitløkbåter
saft av 1/2 sitron
2-3 ss lettrømme
finhakket rød eller gul paprika
litt paprikapulver

Annonse

Fremgangsmåte:

Nypoteter er de beste til denne retten, men når de ikke finnes, velger man små og fine poteter. Vi har brukt mandelpoteter, og de passet godt til denne retten. Potetene skal spises med skallet på.

Vask og skrubb potetene veldig godt. Legg alle i en kjele, men ikke helt til kanten. Hell et par ca. vann i bunnen av kjelen. Strø rikelig med grovt salt over potetene. På toppen legges et kjøkkenhåndkle og lokket settes på. Sett gjerne noe tungt oppå, slik at ikke dampen siver ut. Kok opp og skru litt ned underveis, men ikke ta av lokket. Det tar ca. 1 time før de er ferdige. Hell av resterende vann og sett kjelen tilbake på platen uten håndkle og lokk, for å tørke potetene. Server med mojo-saus.Rør majonesen godt med hvitløk, sitronsaft og lettrømme. Tilsett finhakket paprika og litt paprikapulver. La sausen stå litt før den serveres.

Du kan også servere aïoli (foran på fatet) til potetene, som er den samme som mojosausen, men uten paprika.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
Oppskriften har hatt 25892 lesere totalt.
Oppskriften har fått 2,4 poeng totalt (av max 6) fra 9 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 340)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!