Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Kanelboller

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4,2 poeng. 4,2 poeng (av max 6) i snitt fra 42 lesere
Oppskriften har hatt 32903 lesere! 32903 lesere
Kanelboller har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 335 kcal ......Protein: 7,41 g ......Fett: 14,96 g ......Mettet fett: 8,66 g
Karbo: 41,69 g ......Kostfiber: 1,98 g .....Natrium: 185,78 mg .......Pris: 2,71 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2dlvann
50grgjær
4dlhvetemel
0,5tssalt
150grsmør/margarin
0,5dlsukker
Ca 5,5stkegg
1literhvetemel

Fyll:

150grsmør/margarin
2dlsukker
Ca 3,5tskanel
1stkegg til pensling
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse


Kanelboller, eller skillingsboller, er en sikker vinner på tur og passer godt å servere til gjester - både små og store.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 boller

Varm vannet fingervarmt. Smuldre gjæren i en deigbolle og rør den ut med vannet. Ha i salt og 4 dl hvetemel. Elt deigen lett og glatt. Dekk den til og la den heve til dobbel størrelse.

Rør sammen smør og sukker. Pisk inn ett egg om gangen. Bland røren i den hevede deigen og elt resten av hvetemelet i. Bruk gjerne en husholdningsmaskin. Del deigen i jevne emner og trill til glatte boller. Trykk dem litt flate med hånden og lag et dypt hull midt i hvert emne. Bland sammen smør med sukker og kanel. Fordel fyllet i hullene. La bollene heve til de er nesten dobbel så store.

Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene ca 8 minutter ved 250 C midt i ovnen. Avkjøl på rist. Server kanelbollene nystekte. De egner seg forøvrig godt til frysing.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 335,006 628,34331,4 %
Fett: 14,96296,00 g422,9 %Fett40,19 %
Protein: 7,41146,62 g293,2 %Protein8,84 %
Karbo: 41,69824,88 g275,0 %Karbo49,77 %
Fiber: 1,9839,18 g130,6 %Fiber1,18 %
Mettet fett: 8,66171,35 g856,7 %
Salt: 0,469,19 g183,8 %
Hele oppskriften veier 1978,61 g totalt Ferdig bakst veier 1800,54 g Hjelp?
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,71
Pris 1 porsjonerKr. 53,62Se din tallerken
Pris pr bollerKr 1,79Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Hasselnøtt rundstykker hos oss.Les mer om Landboller hos oss.Les mer om Piroger med spinat og fetaost hos oss.