Aktuelt akkurat nå!
Grillmat...Sommermat...Makrell...
Liker du denne oppskriften? Del den med andre!

Kanelboller

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2dlvann
50grgjær
4dlhvetemel
0,5tssalt
150grsmør/margarin
0,5dlsukker
Ca 5,5stkegg
1literhvetemel

Fyll:

150grsmør/margarin
2dlsukker
Ca 3,5tskanel
1stkegg til pensling

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 335 Kcal
Protein 7,41 g
Fett 14,96 g
Karbo 41,69 g
Pris 2,67.- kr

Kanelboller, eller skillingsboller, er en sikker vinner på tur og passer godt å servere til gjester - både små og store.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 boller

Varm vannet fingervarmt. Smuldre gjæren i en deigbolle og rør den ut med vannet. Ha i salt og 4 dl hvetemel. Elt deigen lett og glatt. Dekk den til og la den heve til dobbel størrelse.

Rør sammen smør og sukker. Pisk inn ett egg om gangen. Bland røren i den hevede deigen og elt resten av hvetemelet i. Bruk gjerne en husholdningsmaskin. Del deigen i jevne emner og trill til glatte boller. Trykk dem litt flate med hånden og lag et dypt hull midt i hvert emne. Bland sammen smør med sukker og kanel. Fordel fyllet i hullene. La bollene heve til de er nesten dobbel så store.

Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene ca 8 minutter ved 250 C midt i ovnen. Avkjøl på rist. Server kanelbollene nystekte. De egner seg forøvrig godt til frysing.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 33785 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,2 poeng totalt (av max 6) fra 42 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12750)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!