Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Kanelboller

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4,2 poeng. 4,2 poeng (av max 6) i snitt fra 42 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 2,71 Kcal: 335,17 Fett: 14,97 gr Protein: 7,41 gr Karbo: 41,71 gr
Mettet fett: 8,66 gr Kostfiber: 1,98 gr Salt av natrium: 0,42 gr
Oppskriften har hatt 32399 lesere! 32399 lesere

Ingredienser

Porsjoner
2dlvann
50grgjær
4dlhvetemel
0,5tssalt
150grsmør/margarin
0,5dlsukker
Ca 5,5stkegg
1literhvetemel

Fyll:

150grsmør/margarin
2dlsukker
Ca 3,5tskanel
1stkegg til pensling
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater49,77 prosent
Protein8,84 prosent
Fett40,19 prosent
Kostfiber1,18 prosent

Totalpris for 1 porsjoner

Kr 53,59

Pris pr boller

Kr 1,79
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse




Kanelboller, eller skillingsboller, er en sikker vinner på tur og passer godt å servere til gjester - både små og store.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 boller

Varm vannet fingervarmt. Smuldre gjæren i en deigbolle og rør den ut med vannet. Ha i salt og 4 dl hvetemel. Elt deigen lett og glatt. Dekk den til og la den heve til dobbel størrelse.

Rør sammen smør og sukker. Pisk inn ett egg om gangen. Bland røren i den hevede deigen og elt resten av hvetemelet i. Bruk gjerne en husholdningsmaskin. Del deigen i jevne emner og trill til glatte boller. Trykk dem litt flate med hånden og lag et dypt hull midt i hvert emne. Bland sammen smør med sukker og kanel. Fordel fyllet i hullene. La bollene heve til de er nesten dobbel så store.

Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene ca 8 minutter ved 250 C midt i ovnen. Avkjøl på rist. Server kanelbollene nystekte. De egner seg forøvrig godt til frysing.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Klippekrans 3 hos oss.Les mer om Små påskeharer hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:12750



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen