Matbloggtoppen
Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Kanelboller

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4,2 poeng. 4,2 poeng (av max 6) i snitt fra 42 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 2,71 Kcal: 335,17 Fett: 14,97 gr Protein: 7,41 gr Karbo: 41,71 gr
Mettet fett: 8,66 gr Kostfiber: 1,98 gr Salt av natrium: 0,42 gr
Oppskriften har hatt 32409 lesere! 32409 lesere

Ingredienser

Porsjoner
2dlvann
50grgjær
4dlhvetemel
0,5tssalt
150grsmør/margarin
0,5dlsukker
Ca 5,5stkegg
1literhvetemel

Fyll:

150grsmør/margarin
2dlsukker
Ca 3,5tskanel
1stkegg til pensling
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater49,77 prosent
Protein8,84 prosent
Fett40,19 prosent
Kostfiber1,18 prosent

Totalpris for 1 porsjoner

Kr 53,59

Pris pr boller

Kr 1,79
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse




Kanelboller, eller skillingsboller, er en sikker vinner på tur og passer godt å servere til gjester - både små og store.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 boller

Varm vannet fingervarmt. Smuldre gjæren i en deigbolle og rør den ut med vannet. Ha i salt og 4 dl hvetemel. Elt deigen lett og glatt. Dekk den til og la den heve til dobbel størrelse.

Rør sammen smør og sukker. Pisk inn ett egg om gangen. Bland røren i den hevede deigen og elt resten av hvetemelet i. Bruk gjerne en husholdningsmaskin. Del deigen i jevne emner og trill til glatte boller. Trykk dem litt flate med hånden og lag et dypt hull midt i hvert emne. Bland sammen smør med sukker og kanel. Fordel fyllet i hullene. La bollene heve til de er nesten dobbel så store.

Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene ca 8 minutter ved 250 C midt i ovnen. Avkjøl på rist. Server kanelbollene nystekte. De egner seg forøvrig godt til frysing.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Fruktbolledame hos oss.Les mer om Rosinboller hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:12750



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen