Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Kanelboller

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4,2 poeng. 4,2 poeng (av max 6) i snitt fra 42 lesere
Oppskriften har hatt 32857 lesere! 32857 lesere
Kanelboller har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 335 kcal ......Protein: 7,41 g ......Fett: 14,96 g ......Mettet fett: 8,66 g
Karbohydrater: 41,69 g ......Kostfiber: 1,98 g .....Natrium: 185,78 mg .......Pris: 2,71 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2dlvann
50grgjær
4dlhvetemel
0,5tssalt
150grsmør/margarin
0,5dlsukker
Ca 5,5stkegg
1literhvetemel

Fyll:

150grsmør/margarin
2dlsukker
Ca 3,5tskanel
1stkegg til pensling
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse


Kanelboller, eller skillingsboller, er en sikker vinner på tur og passer godt å servere til gjester - både små og store.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 boller

Varm vannet fingervarmt. Smuldre gjæren i en deigbolle og rør den ut med vannet. Ha i salt og 4 dl hvetemel. Elt deigen lett og glatt. Dekk den til og la den heve til dobbel størrelse.

Rør sammen smør og sukker. Pisk inn ett egg om gangen. Bland røren i den hevede deigen og elt resten av hvetemelet i. Bruk gjerne en husholdningsmaskin. Del deigen i jevne emner og trill til glatte boller. Trykk dem litt flate med hånden og lag et dypt hull midt i hvert emne. Bland sammen smør med sukker og kanel. Fordel fyllet i hullene. La bollene heve til de er nesten dobbel så store.

Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene ca 8 minutter ved 250 C midt i ovnen. Avkjøl på rist. Server kanelbollene nystekte. De egner seg forøvrig godt til frysing.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 335,006 628,34331,4 %
Fett: 14,96296,00 g422,9 %Fett40,19 %
Protein: 7,41146,62 g293,2 %Protein8,84 %
Karbo: 41,69824,88 g275,0 %Karbo49,77 %
Fiber: 1,9839,18 g130,6 %Fiber1,18 %
Mettet fett: 8,66171,35 g856,7 %
Salt: 0,469,19 g183,8 %
Hele oppskriften veier 1978,61 g totalt Ferdig bakst veier 1800,54 g Hjelp?
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,71 .-
Pris 1 porsjonerKr. 53,62 .-Se din tallerken
Pris pr bollerKr 1,79.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Fastelavensboller med kremfyll hos oss.Les mer om Raske rundstykker hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:12750



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen