Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Kanelboller

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4,2 poeng. 4,2 poeng (av max 6) i snitt fra 42 lesere
Oppskriften har hatt 32582 lesere! 32582 lesere

Ingredienser

Porsjoner
2dlvann
50grgjær
4dlhvetemel
0,5tssalt
150grsmør/margarin
0,5dlsukker
Ca 5,5stkegg
1literhvetemel

Fyll:

150grsmør/margarin
2dlsukker
Ca 3,5tskanel
1stkegg til pensling
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Kanelboller er kalkulert av Matoppskrift.no, og viser kalorier, næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon.
Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse




Kanelboller, eller skillingsboller, er en sikker vinner på tur og passer godt å servere til gjester - både små og store.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 30 boller

Varm vannet fingervarmt. Smuldre gjæren i en deigbolle og rør den ut med vannet. Ha i salt og 4 dl hvetemel. Elt deigen lett og glatt. Dekk den til og la den heve til dobbel størrelse.

Rør sammen smør og sukker. Pisk inn ett egg om gangen. Bland røren i den hevede deigen og elt resten av hvetemelet i. Bruk gjerne en husholdningsmaskin. Del deigen i jevne emner og trill til glatte boller. Trykk dem litt flate med hånden og lag et dypt hull midt i hvert emne. Bland sammen smør med sukker og kanel. Fordel fyllet i hullene. La bollene heve til de er nesten dobbel så store.

Pensle med sammenpisket egg. Stek bollene ca 8 minutter ved 250 C midt i ovnen. Avkjøl på rist. Server kanelbollene nystekte. De egner seg forøvrig godt til frysing.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 335,176 628,36331,4 %
Fett: 14,97296,05 gr422,9 %Fett40,19 %
Protein: 7,41146,54 gr293,1 %Protein8,84 %
Karbo: 41,71824,86 gr275,0 %Karbo49,77 %
Fiber: 1,9839,16 gr130,5 %Fiber1,18 %
Mettet fett: 8,66171,26 gr856,3 %
Salt: 0,428,21 gr164,1 %
Hele oppskriften veier 1977,61 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,71 .-
Pris 1 porsjonerKr. 53,59 .-Se din tallerken
Pris pr bollerKr 1,79.-Vis fullt næringsinnhold



Klikk deg på vårt nyhetsbrev og få ukens menyforslag tilsendt.

Sett karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6

Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Sammensatte vaniljeboller hos oss.Les mer om Sjørøverjuveler hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:12750



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser