Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Kanelboller (Skillingsboller)

Oppskriften tar ca 60 min + å lage 60 min + Oppskriften har fått 4,4 poeng. 4,4 poeng (av max 6) i snitt fra 281 lesere
Oppskriften har hatt 277485 lesere! 277485 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Kanelboller (Skillingsboller) har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 378,08 Kcal ......Protein: 5,82 gram ......Fett: 17,74 gram ......Mettet fett: 11,1 gram
Karbohydrater: 47,91 gram ......Kostfiber: 1,75 gram .....Natrium: 213,4 mg .......Pris: 2,59 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
50grgjær
150grsmør/margarin
0,3litermelk
0,5tssalt
90grsukker
1,5tskardemomme
750grhvetemel

Fyll

200grsmør
200grbrunt sukker
kanel til å drysse på
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Kakemonsen
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Diett/allergi: Uten egg
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Kanelboller (Skillingsboller).
Kanelboller, eller skillingsboller, er en sikker vinner på tur og passer godt å servere til gjester - både små og store. Denne oppskriften er en av de beste som smaker nydelig og anbefales på det søteste!
Skillingsbollen husker jeg fra mine år i Bergen og kommer nok opprinnelig fra disse trakter. Den er blitt nasjonalbakverket i Bergen, og alle bakerier med respekt for historien baker og selger disse. Mvh Knut

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 kanelbolle

Ha melet i en bolle og smuldre smøret i det med fingrene.
Gjær røres ut i lunken melk som er 37 grader.
Rør inn kardemomme, salt og sukker i melet.
Rør inn melken til slutt til jevn deig.
Eltes godt og heves til dobbel størrelse på en lun plass i bollen..

Fyll:
Smør og sukker røres sammen.
Deigen kjveles ut til ett rektangel og fyllet smøres på. Dryss med kanel og rull smmen fra lengderetningen
Skjær i skiver som legges i smurte papirformer. Heves godt og stekes i ca 10 min. v. 230 grader.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 378,086 606,00330,3 %
Fett: 17,74309,96 gr442,8 %Fett42,22 %
Protein: 5,82101,69 gr203,4 %Protein6,15 %
Karbo: 47,91837,11 gr279,0 %Karbo50,68 %
Fiber: 1,7530,58 gr101,9 %Fiber0,92 %
Mettet fett: 11,10193,94 gr969,7 %
Salt: 0,539,32 gr186,4 %
Hele oppskriften veier 1747,25 gr totalt Ferdig bakst veier 1590 gr Hjelp?
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,59 .-
Pris 1 porsjonerKr. 45,25 .-Se din tallerken
Pris pr kanelbolleKr 2,26.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Boller til suppe hos oss.Les mer om Snadderboller hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:1376



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen