Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Kanelboller (Skillingsboller)

Oppskriften tar ca 60 min + å lage 60 min + Oppskriften har fått 4,4 poeng. 4,4 poeng (av max 6) i snitt fra 284 lesere
Oppskriften har hatt 278579 lesere! 278579 lesere
Kanelboller (Skillingsboller) har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 378,08 kcal ......Protein: 5,82 g ......Fett: 17,74 g ......Mettet fett: 11,1 g
Karbo: 47,91 g ......Kostfiber: 1,75 g .....Natrium: 213,4 mg .......Pris: 2,59 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
50grgjær
150grsmør/margarin
0,3litermelk
0,5tssalt
90grsukker
1,5tskardemomme
750grhvetemel

Fyll

200grsmør
200grbrunt sukker
kanel til å drysse på
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Kakemonsen
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Diett/allergi: Uten egg
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett


Kanelboller (Skillingsboller).
Kanelboller, eller skillingsboller, er en sikker vinner på tur og passer godt å servere til gjester - både små og store. Denne oppskriften er en av de beste som smaker nydelig og anbefales på det søteste!
Skillingsbollen husker jeg fra mine år i Bergen og kommer nok opprinnelig fra disse trakter. Den er blitt nasjonalbakverket i Bergen, og alle bakerier med respekt for historien baker og selger disse. Mvh Knut

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 kanelbolle

Ha melet i en bolle og smuldre smøret i det med fingrene.
Gjær røres ut i lunken melk som er 37 grader.
Rør inn kardemomme, salt og sukker i melet.
Rør inn melken til slutt til jevn deig.
Eltes godt og heves til dobbel størrelse på en lun plass i bollen..

Fyll:
Smør og sukker røres sammen.
Deigen kjveles ut til ett rektangel og fyllet smøres på. Dryss med kanel og rull smmen fra lengderetningen
Skjær i skiver som legges i smurte papirformer. Heves godt og stekes i ca 10 min. v. 230 grader.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 378,086 606,00330,3 %
Fett: 17,74309,96 g442,8 %Fett42,22 %
Protein: 5,82101,69 g203,4 %Protein6,15 %
Karbo: 47,91837,11 g279,0 %Karbo50,68 %
Fiber: 1,7530,58 g101,9 %Fiber0,92 %
Mettet fett: 11,10193,94 g969,7 %
Salt: 0,539,32 g186,4 %
Hele oppskriften veier 1747,25 g totalt Ferdig bakst veier 1590 g Hjelp?
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,59
Pris 1 porsjonerKr. 45,25Se din tallerken
Pris pr kanelbolleKr 2,26Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Eplerundstykker hos oss.Les mer om Brioche hos oss.Les mer om Påske donuts hos oss.