Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Kanelboller (Skillingsboller)

Oppskriften tar ca 60 min + å lage 60 min + Oppskriften har fått 4,4 poeng. 4,4 poeng (av max 6) i snitt fra 286 lesere
Oppskriften har hatt 280402 lesere! 280402 lesere
Kanelboller (Skillingsboller) har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 378,08 kcal ......Protein: 5,82 g ......Fett: 17,74 g ......Mettet fett: 11,1 g
Karbo: 47,91 g ......Kostfiber: 1,75 g .....Natrium: 213,4 mg .......Pris: 2,59 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
50grgjær
150grsmør/margarin
0,3litermelk
0,5tssalt
90grsukker
1,5tskardemomme
750grhvetemel

Fyll

200grsmør
200grbrunt sukker
kanel til å drysse på
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Kakemonsen
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gjærbakst
Diett/allergi: Uten egg
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Få ukens oppskrifter på mail:
Eller les den på nettsiden


Kanelboller (Skillingsboller).

NB! Oppskriften Kanelboller (Skillingsboller) har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no


Kanelboller, eller skillingsboller, er en sikker vinner på tur og passer godt å servere til gjester - både små og store. Denne oppskriften er en av de beste som smaker nydelig og anbefales på det søteste!
Skillingsbollen husker jeg fra mine år i Bergen og kommer nok opprinnelig fra disse trakter. Den er blitt nasjonalbakverket i Bergen, og alle bakerier med respekt for historien baker og selger disse.
PS:
Vi har som dere ser brukt rosiner, samt fylt med litt eggekrem. Bare for å lage litt ekstra. Men husk at denne ikke blir uten egg da
Mvh Knut

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 kanelbolle

Ha melet i en bolle og smuldre smøret i det med fingrene.
Gjær røres ut i lunken melk som er 37 grader.
Rør inn kardemomme, salt og sukker i melet.
Rør inn melken til slutt til jevn deig.
Eltes godt og heves til dobbel størrelse på en lun plass i bollen..

Fyll:
Smør og sukker røres sammen.
Deigen kjveles ut til ett rektangel og fyllet smøres på. Dryss med kanel og rull smmen fra lengderetningen
Skjær i skiver som legges i smurte papirformer. Heves godt og stekes i ca 10 min. v. 230 grader.

Ekstra:
Vi brukte rosiner i fyllet + at vi la en klatt eggekrem på disse før steking. Dette bare som en liten ekstra piff. Utrolig godt så jeg anbefaler å prøve det. Særlig for dere som syns disse blir litt kvalmende, da hjelper eggekremen. Men husk at denne ikke blir uten egg da

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 378,086 606,00330,3 %
Fett: 17,74309,96 g442,8 %Fett42,22 %
Protein: 5,82101,69 g203,4 %Protein6,15 %
Karbo: 47,91837,11 g279,0 %Karbo50,68 %
Fiber: 1,7530,58 g101,9 %Fiber0,92 %
Mettet fett: 11,10193,94 g969,7 %
Salt: 0,539,32 g186,4 %
Hele oppskriften veier 1747,25 g totalt Ferdig bakst veier 1590 g Hjelp?
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,59
Pris 1 porsjonerKr. 45,25Se din tallerken
Pris pr kanelbolleKr 2,26Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Kardemommekringler 2 hos oss.Les mer om Kanelboller 2 hos oss.Les mer om Festjulekake hos oss.