Kanelboller (Skillingsboller).

Kanelboller (Skillingsboller)

Tilberedningstid: 60 min +

Oppskriften har fått 4,4 poeng (av max 6) fra 286 lesere
Oppskriften har hatt 281111 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6






NB! Oppskriften Kanelboller (Skillingsboller) har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Kanelboller, eller skillingsboller, er en sikker vinner på tur og passer godt å servere til gjester - både små og store. Denne oppskriften er en av de beste som smaker nydelig og anbefales på det søteste!
Skillingsbollen husker jeg fra mine år i Bergen og kommer nok opprinnelig fra disse trakter. Den er blitt nasjonalbakverket i Bergen, og alle bakerier med respekt for historien baker og selger disse.
PS:
Vi har som dere ser brukt rosiner, samt fylt med litt eggekrem. Bare for å lage litt ekstra. Men husk at denne ikke blir uten egg da
Mvh Knut
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 378,08 Kcal
Protein 5,82 g
Fett 17,74 g
Karbo 47,91 g
Pris 2,59.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
50grgjær
150grsmør/margarin
0,3litermelk
0,5tssalt
90grsukker
1,5tskardemomme
750grhvetemel

Fyll

200grsmør
200grbrunt sukker
kanel til å drysse på

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 kanelbolle

Ha melet i en bolle og smuldre smøret i det med fingrene.
Gjær røres ut i lunken melk som er 37 grader.
Rør inn kardemomme, salt og sukker i melet.
Rør inn melken til slutt til jevn deig.
Eltes godt og heves til dobbel størrelse på en lun plass i bollen..

Fyll:
Smør og sukker røres sammen.
Deigen kjveles ut til ett rektangel og fyllet smøres på. Dryss med kanel og rull smmen fra lengderetningen
Skjær i skiver som legges i smurte papirformer. Heves godt og stekes i ca 10 min. v. 230 grader.

Ekstra:
Vi brukte rosiner i fyllet + at vi la en klatt eggekrem på disse før steking. Dette bare som en liten ekstra piff. Utrolig godt så jeg anbefaler å prøve det. Særlig for dere som syns disse blir litt kvalmende, da hjelper eggekremen. Men husk at denne ikke blir uten egg da

Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Kakemonsen
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 1376)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Gjærbakst
Diett/allergi: Uten egg
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!