Gå til forsiden av matoppskrift.no



Kanelboller med kvarg

Bilde av Kanelboller med kvarg.
Fotograf: Moment Studio

Oppskriften på Kanelboller med kvarg har fullt beregnet næringsinnhold, pris samt automatisk sjekk av allergener.
Kanelboller på tur er et "must" i påsken. Lag en stor porsjon, ta opp fra fryseren på morgenen, så har du ferske boller til hver tur. Nyt dem med en kopp varm sjokolade på termos.
Kanel gir ekstra smak til gjærbaksten, og disse giflene med kvarg er et godt alternativ til tradisjonelle kanelboller.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
200grsmør
5dllettmelk
100grgjær
2dlkvarg naturell (f.eks Kesam) , eller vaniljekvarg
2dlsukker
2tsmalt kardemomme
1kghvetemel

Fyll:

50grsmør
2ssmalt kanel
50grsukker


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 35 boller

Smelt smøret, og hell i melken. La det bli fingervarnt (37 grader). Smuldre gjæren i litt av væsken, og rør den ut.
Bland inn alle de andre ingrediensene, tilsett så mye mel at deigen blir smidig. Arbeid den ekstra godt, i omlag 10 minutter.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben.
La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Ha deigen over på en melet overflate og kjevle deigen til en rektangulær stor leiv. Ca 1,5 - 2 cm tykk.

Fyll:
Smør smeltet smør utover deigrektangelet og strø over sukker og kanel.
Rull deigen samme fra den ene langsiden.
Skjær dem i ca 2 cm tykke biter og legg snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
Etterhev på et lunt sted i ca 30 minutter.
Pensle snurrene med egg før den settes i stekeovnen. Snurrene steks ved 200 °C midt i ovnen i ca 12 – 15 minutter. Avkjøl på rist.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Melk.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 32959)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 307,37 Kcal Forklaring?
Protein 7,15 g
Fett 11,31 g
Karbo 43,13 g
Pris 3,4.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!