Kanelkake


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
400grhvetemel
30grgjær
2dlmelk
75grsmør eller margarin
1tskardemomme
2sssukker
0,5tssalt

Fyll:

50grsmør eller margarin
2sssukker
1,5sskanel


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Smelt smøret. Ha i melken og varm til fingervarmt. Rør gjæren ut i melkeblandingen. Ha i mel blandet med sukker, salt og kardemomme. Elt til en jevn deig. Den skal ikke bli seig.

Ta deigen på bordet og kjevle den til en firkant ca 1 cm tykk, 18 cm bred og så lang vi får den. Smør på 50 g smør til fyllet. Bland sukker og kanel og dryss over.

Rull sammen fra langsiden og skjær 2 cm tykke skiver. Sett skivene sammen med snittflatene mot hverandre i godt smurt form, ca 24 cm i diameter.

La kaken heve til dobbel størrelse. Pensle med egg.

Stek på nederste rille i ovnen ved 200 C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Egner seg også til frysing.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13146)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Diett/allergi: Uten egg
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 329,27 Kcal
Protein 6,59 g
Fett 13,05 g
Karbo 44,9 g
Pris 2,77.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!