Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Kanelkake

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 5 poeng. 5 poeng (av max 6) i snitt fra 7 lesere
Oppskriften har hatt 16764 lesere! 16764 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Kanelkake har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 329,61 Kcal ......Protein: 6,57 gram ......Fett: 13,07 gram ......Mettet fett: 8,04 gram
Karbohydrater: 44,96 gram ......Kostfiber: 2,93 gram .....Natrium: 213,56 mg .......Pris: 2,77 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
400grhvetemel
30grgjær
2dlmelk
75grsmør eller margarin
1tskardemomme
2sssukker
0,5tssalt

Fyll:

50grsmør eller margarin
2sssukker
1,5sskanel
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kaker
Diett/allergi: Uten egg
Land: Ukjent-opprinnelse

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Smelt smøret. Ha i melken og varm til fingervarmt. Rør gjæren ut i melkeblandingen. Ha i mel blandet med sukker, salt og kardemomme. Elt til en jevn deig. Den skal ikke bli seig.

Ta deigen på bordet og kjevle den til en firkant ca 1 cm tykk, 18 cm bred og så lang vi får den. Smør på 50 g smør til fyllet. Bland sukker og kanel og dryss over.

Rull sammen fra langsiden og skjær 2 cm tykke skiver. Sett skivene sammen med snittflatene mot hverandre i godt smurt form, ca 24 cm i diameter.

La kaken heve til dobbel størrelse. Pensle med egg.

Stek på nederste rille i ovnen ved 200 C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Egner seg også til frysing.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 329,612 820,64141,0 %
Fett: 13,07111,85 gr159,8 %Fett35,68 %
Protein: 6,5756,22 gr112,4 %Protein7,97 %
Karbo: 44,96384,75 gr128,2 %Karbo54,56 %
Fiber: 2,9325,07 gr83,6 %Fiber1,77 %
Mettet fett: 8,0468,80 gr344,0 %
Salt: 0,534,57 gr91,4 %
Hele oppskriften veier 855,75 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,77 .-
Pris 1 porsjonerKr. 23,70 .-Se din tallerken
Pris pr stykkerKr 1,98.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Krumkaker hos oss.Les mer om Konfirmantens marsipankake hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:13146



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen