Aktuelt akkurat nå!
Sommermat...Asparges...Rabarbra...
Liker du denne oppskriften? Del den med andre!

Kanelkake

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
400grhvetemel
30grgjær
2dlmelk
75grsmør eller margarin
1tskardemomme
2sssukker
0,5tssalt

Fyll:

50grsmør eller margarin
2sssukker
1,5sskanel

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 329,31 Kcal
Protein 6,59 g
Fett 13,05 g
Karbo 44,91 g
Pris 2,77.- kr

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Smelt smøret. Ha i melken og varm til fingervarmt. Rør gjæren ut i melkeblandingen. Ha i mel blandet med sukker, salt og kardemomme. Elt til en jevn deig. Den skal ikke bli seig.

Ta deigen på bordet og kjevle den til en firkant ca 1 cm tykk, 18 cm bred og så lang vi får den. Smør på 50 g smør til fyllet. Bland sukker og kanel og dryss over.

Rull sammen fra langsiden og skjær 2 cm tykke skiver. Sett skivene sammen med snittflatene mot hverandre i godt smurt form, ca 24 cm i diameter.

La kaken heve til dobbel størrelse. Pensle med egg.

Stek på nederste rille i ovnen ved 200 C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Egner seg også til frysing.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Kaker
Diett/allergi: Uten egg
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 17969 lesere totalt.
Oppskriften har fått 5,1 poeng totalt (av max 6) fra 8 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13146)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!