Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Kanelkake

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 5 poeng. 5 poeng (av max 6) i snitt fra 7 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 2,77 Kcal: 329,61 Fett: 13,07 gr Protein: 6,57 gr Karbo: 44,96 gr
Mettet fett: 8,04 gr Kostfiber: 2,93 gr Salt av natrium: 0,53 gr
Oppskriften har hatt 16475 lesere! 16475 lesere

Ingredienser

Porsjoner
400grhvetemel
30grgjær
2dlmelk
75grsmør eller margarin
1tskardemomme
2sssukker
0,5tssalt

Fyll:

50grsmør eller margarin
2sssukker
1,5sskanel
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater54,56 prosent
Protein7,97 prosent
Fett35,68 prosent
Kostfiber1,77 prosent

Totalpris for 1 porsjoner

Kr 23,70

Pris pr stykker

Kr 1,98
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Kaker
Diett/allergi: Uten egg
Land: Ukjent-opprinnelse




Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Smelt smøret. Ha i melken og varm til fingervarmt. Rør gjæren ut i melkeblandingen. Ha i mel blandet med sukker, salt og kardemomme. Elt til en jevn deig. Den skal ikke bli seig.

Ta deigen på bordet og kjevle den til en firkant ca 1 cm tykk, 18 cm bred og så lang vi får den. Smør på 50 g smør til fyllet. Bland sukker og kanel og dryss over.

Rull sammen fra langsiden og skjær 2 cm tykke skiver. Sett skivene sammen med snittflatene mot hverandre i godt smurt form, ca 24 cm i diameter.

La kaken heve til dobbel størrelse. Pensle med egg.

Stek på nederste rille i ovnen ved 200 C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist. Egner seg også til frysing.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Sunne scones hos oss.Les mer om Firkløverkake hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:13146



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen