Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kaningryte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2tssalt
0,5tshvitløksalt
0,5tsoregano, tørket
1knivsoddmalt pepper
1knivsoddCayennepepper
1stkflådd kanin delt i 8 stykker
50grhvetemel
4ssolje
1stkløk, hakket
1stang(stenger)selleri, hakket
1feddhvitløk, presset
1stklaurbærblad
3,5dlkyllingkraft
3stkvårløk i strimler
2sspersille, hakket
ferskt brød til servering


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kaningryte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier140,45393,70Kcal
Protein10,7230,05gram
Karbohydrat5,5215,47gram
Kostfiber0,892,49gram
Fett8,1922,96gram
Mettet fett2,125,94gram
Salt7,8521,99gram
Pris på oppskriftenKr 13,58Kr 38,07Kroner
Hele oppskriften veier1 121 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vilt har alltid vært en viktig del av kajunsk kokekunst – det var den eneste form for kjøtt de første nybyggerne hadde. Kokt i gryte på denne måten, får også dagens kaniner en masse smak.

Bland salt, hvitløksalt, oregano, pepper og kajenne. Dryss omtrent halvparten av blandingen over kjøttet og klapp det inn.

Bland resten av krydderet med melet i en brødpose. Legg kjøttbitene i melblandingen og rist godt. Børst av overflødig mel. Ta vare på resten av melet.

Varm oljen i en tykkbunnet gryte, gjerne jerngryte og stek kaninbitene til de er brunet på alle sider. Stek ikke for mange om gangen. Sett kjøttet til side.

Når alle stykkene er brunet, stek løk og selleri i samme panne i 5 minutter under stadig omrøring. Tilsett hvitløk og laurbærblad.

Varm kraften. Ha 1 ss av melblandingen i oljen og stek i 1 minutt under stadig omrøring. Trekk gryten av platen og rør gradvis inn litt av kraften. Når jevningen samler seg om rørspaden så sett gryten tilbake på platen og spe med resten av kraften. La det koke opp.

Sett ned varmen, legg kjøttstykkene i gryten, legg på lokket og la det småkoke i 1 time til kjøttet er mørt.

Smak til og ha i vårløk og persille. Serveres med sukkererter og ferskt brød til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3903)
Kategori: Gryterett
Land: Cajun

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.