Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kantarellsylte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgsmå kantareller, renst
4stksjalottløk, skrelt og finhakket
4ssolje, nøytral matolje
3feddhvitløkfedd, skrelt og presset
1tssalt
0,5tshvit pepper, nykvernet
2dlhvitvin, tørr
2,5dlkyllingbuljong
Ca 11blad(er)gelatin
30stkblåskjell, lett kokte og renset
1tsbladpersille, hakket
1tsestragon, hakket frisk
1tshakket frisk timian
1sskuttet gressløk

Urtevinaigrette:

2stksjalottløk
1tssalt
0,5tshvit pepper, nykvernet
3ssbalsamico eddik
2sshvitvin, tørr
6ssolivenolje
1tsfrisk bladpersille, hakket
1tsestragon, frisk og hakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten
Spor-av-skalldyr
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kantarellsylte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier96,21357,82Kcal
Protein3,2111,94gram
Karbohydrat1,706,32gram
Kostfiber1,124,17gram
Fett7,3827,45gram
Mettet fett1,144,24gram
Alkohol1,13 %
Salt3,7613,99gram
Pris på oppskriftenKr 12,40Kr 46,12Kroner
Hele oppskriften veier1 860 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Er kantarellene store, så del de på langs. Oljen varmes i en stor panne eller kjele. Tilsett sjalottløk som stekes litt. Ha i hvitløk og kantareller, salt og pepper og deretter vinen. La det smådampe i ca 5 minutter.

Hell i en stor sil og ta vare på kraften. Sil den gjennom en fin sikt og bland med kyllingkraften.

Gelatinen bløtes i kaldt vann, ta bort nesten alt vannet og smelt den i en kjele under stadig omrøring. Rør i kraften. Ha i soppen, blåskjellene og de hakede urtene. Bland godt. Kle en 1 ½ liter brødform med kjøkkenfilm. Hell i blandingen. Avkjøl i ca 12 timer i kjøleskapet.

Ha alle ingrediensene til urtevinaigretten i en bolle og bland godt med visp. Bruk gjerne stavmikser.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9326)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Piroger med sopp og gulrøtter.Piroger med sopp og gulrøtter.
Denne retten har 113,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Piroger med sopp.Piroger med sopp.
Denne retten har 243,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjampinjongpanne med fetaost.Sjampinjongpanne med fetaost.
Denne retten har 164,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.