Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Karamellis




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,6literkremfløte
125grsukker
0,5literhelmelk
10stkeggeplommer
3stang(stenger)vaniljestenger

Karamell:

175grsukker
0,25kopp(er)vann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Karamellis med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier257,80351,62Kcal
Protein3,514,79gram
Karbohydrat20,8028,37gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett17,8424,33gram
Mettet fett10,6014,46gram
Salt0,070,09gram
Pris på oppskriftenKr 4,61Kr 6,29Kroner
Hele oppskriften veier1 637 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland alt unntatt eggeplommene. Pisk eggeplommene og ha dem i resten av røren.

Varm blandingen i kjele til 70 C. Rør jevnlig med en treskje under oppvarmingen. Hell røren over i en bolle som kan fryses. Røren avkjøles mens karamellen lages: Ha sukker og vann i en stekepanne. "Brenn" blandingen på høy temperatur til den er blitt helt mørk. Smak og behag avgjør hvor brent du vil ha smaken. Blandingen blir først seig, så tyntflytende. Da helles den over i resten av røren. Bland alt sammen godt. Putt isen i fryseren. Rør rundt hver time til den er frosset helt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8506)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.