Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Karamelliserte plommer i eggestand



Karamelliserte plommer i eggestand oppskrift.
Fotograf: Melk.no
En frisk og lett dessert, passer perfekt som avslutning til en treretters middag.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
12stkPlommer
60grsmør
60grsukker
1tskanel, malt
1tsgaram masala

Eggestandrøre:

1stkegg
2stkeggeplomme
70grsukker
2dlmelk
2dlkremfløte
25grhvetemel
0,5stksitroner, skallet
1stkVaniljestang


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Karamelliserte plommer i eggestand med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier179,49394,95Kcal
Protein2,274,99gram
Karbohydrat16,7736,90gram
Kostfiber1,222,68gram
Fett11,2124,67gram
Mettet fett6,8415,05gram
Salt0,100,22gram
Pris på oppskriftenKr 4,68Kr 10,30Kroner
Hele oppskriften veier1 320 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Del plommene i to og fjern steinene. Stek plommene gyldene i smør og sukker med krydder.
Fordel de karamelliserte plommene i seks godt smurte ildfaste porsjonsformer eller i en større ildfastform.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk, kremfløte, en splittet vaniljestang og finrevet sitronskall av en halv sitron i en kjele og varm blandingen til like under kokepunktet.

Tilsett den varme melke- og fløteblandingen i en tynn stråle i eggedosisen, mens du pisker.

Hell blandingen over plommene og stek i 20 – 25 minutter ved 180 °C. Desserten er ferdig når eggestanden har stivnet og fått en gylden farge. Server lun med vaniljekesam smakssatt med kanel.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 22929)
Tilberedningstid: 40-60 min
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Plommer i portvin.Plommer i portvin.
Denne retten har 124,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Plommepai.Plommepai.
Denne retten har 311,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Min egen plommepai.Min egen plommepai.
Denne retten har 175,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Plommer med varm krem.Plommer med varm krem.
Denne retten har 198,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamelliserte plommer i eggestand.Karamelliserte plommer i eggestand.
Denne retten har 179,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Plommekompott.Plommekompott.
Denne retten har 85,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.