Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Karamellsaus 2




(ca 2 1/2 dl)

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grsukker
1,25dlvann
1strimmelsitronskall


Annonse


Næringsdeklarasjon for Karamellsaus 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier262,75334,57Kcal
Protein0,030,04gram
Karbohydrat65,5483,45gram
Kostfiber0,190,24gram
Fett0,010,01gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,000,00gram
Pris på oppskriftenKr 1,16Kr 1,48Kroner
Hele oppskriften veier382 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok sukker og vann i en kjele ved middels sterk varme og rør til sukkeret er oppløst. Tilsett sitronskallstrimmelen. La sausen stå over varmen i 4-5 minutter, til karamelliseringen begynner og sausen blir gyllenbrun.

Ha en kjele med iskaldt vann stående klar, og sett sauskjelen i den for rask avkjøling. Dette er viktig, ellers vil kokeprosessen fortsette, og sausen få en brent smak.

Avkjøl sausen under omrøring med en tresleiv. Fjern sitronskallstrimmelen og server sausen kald.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7435)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.