Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Karpe i grønt (Ponty)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgkarpe, ca 1 1/2 kg
1stkløk
3stkpurrer
1bunt(er)persille
Ca 2,5stkenerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1sshvetemel
1dlolje
1dashsalt
1dashpepper
2dlfiskekraft, kokt på hode og hale


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Karpe i grønt (Ponty) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier118,51721,65Kcal
Protein11,6370,82gram
Karbohydrat1,277,73gram
Kostfiber0,744,51gram
Fett7,2744,27gram
Mettet fett0,020,12gram
Salt0,150,92gram
Pris på oppskriftenKr 10,48Kr 63,82Kroner
Hele oppskriften veier2 436 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens fisken og skjær den i 4-5 cm tykke stykker. Legg stykkene i et halvdypt fat eller en bolle, krydre dem godt med salt og hell halvparten av oljen over. La dem stå og trekke ca 1 time.

Skrell og grovhakk løken. Bland den med resten av oljen sammen med purren skåret i skiver. Krydre dette med pepper, ha det i varm gryte og la det få litt farge. Dryss så melet over, spe med så mye fiskekraft at det blir nok til å dekke fiskestykkene. Spe med vann om nødvendig.

Ha fiskestykkene og enerbærene opp i gryten. La fisken koke på svak varme til den er halvmør, 12-15 minutter. Tilsett så hakket persille og kok retten ferdig i nye 12-15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Retten smaker godt både varm og kald. Server surbrød eller grovbrød til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6614)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ungarn
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.