Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Karveøl fra Vingelen




Ingredienser

1 porsjon

10 l. Vann
1 bunt karve
1 håndfull humle
½ kg. mørk sirup
litt sukker
ca. 25 g. Gjær


Annonse


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 liter

Vann, karve, humle sirup og sukker blandes og kokes cirka 1 time. Det hele siles så over i rengjort øltonne, helst gjennom et silklede av hestetaggel. Avkjøles til cirka 30 grader C., og gjæren tilsettes. Etter 4 - 5 dager er ølet ferdig. Da tettes bunnspunset til med rugklister. Fin sommerdrikk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 16561)
Kategori: Ølbrygging
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.