Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kastanjemousse med nøttebunn og appelsinsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Kastanie mousse:

100grkastanjepurée fra boks
50grnougat
2,5dlcremefraiche
15grmelis
0,25stang(stenger)vaniljestang ell. 1 knsp vaniljesukker

Nøttebunn:

30grsmør
30grfinsnittede hasselnøtter
30grsukker
30grhonning
20grmel

Appelsin saus:

1stkappelsin
100grsukker
2dlvann
1,5clTriple Sec eller Cointreau (appelsinlikør)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Nøtter
Soya
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kastanjemousse med nøttebunn og appelsinsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier257,57627,65Kcal
Protein1,874,56gram
Karbohydrat27,6467,35gram
Kostfiber0,581,41gram
Fett15,0436,65gram
Mettet fett7,1317,37gram
Alkohol0,43 %
Salt0,060,14gram
Pris på oppskriftenKr 6,26Kr 15,25Kroner
Hele oppskriften veier975 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kastanjemousse:
Alle ingredienser lunkes under konstant omrøring til de er smeltet sammen (må ikke koke). Massen helles opp i en skål og settes kaldt, gjerne natten over.

En skje lunkes i kokende vann og man kuler moussen opp med en spiseskje til "egg" og anretter disse på tallerkenen med nøttebunnene over.

Nøttebunn:
Alt røres sammen og formes som en pølse med en diameter på ca. 4 cm. Settes kaldt til pølsen er skærefast. Pølsen skjæres i 1 cm tykke skiver og trykkes litt flatere. Bakes i ovn ved 200 grader i ca. 7 min. til de har tatt farve. Avkjøles til de er sprø.

Appelsinsaus:
Appelsinen vaskes, skallene skjæres tynt og kjøttes skjæres grovt. Kokes i vann med sukker og pureres eller blendes. Settes kaldt. Ved servering legges sausen på bunnen av tallerkenen. For fargens skyld, kan man pynte av med sesongens bær.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22459)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.