Kenguruhalesuppe

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
3kgkenguruhale, saget i flere deler
2ssusaltet smør
2ssvegetabilsk olje
1stkkalveskank, saget i 3 cm store stykker
3stkløk, delt i fire
2stang(stenger)stangselleri
1kvist(er)frisk persille
2kvist(er)friske timianstilker
1stklaurbærblad
1,25dlmadeira
1,25dlkonjakk
3litervann
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
1stkgulrot, finskivet

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 64,8 Kcal
Protein 10,97 g
Fett 1,24 g
Karbo 0,92 g
Pris 17,14.- kr

Fremgangsmåte:

Halen og filetpartiet er det beste kjøttet på dette australske pattedyret. I dag er det lett å få tak i kengurukjøtt i New South Wales, Queensland og South Australia (der man nå har spist det en tyve års tid). For at suppen skal få den rette fyldige smaken, bør den lages minst 2 dager før servering.

Skyll stykkene av kenguruhalen godt og klapp dem tørre med kjøkkenpapir. Smelt smøret sammen med oljen i en stor tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett kengurukjøttet, kalveskanken, løk og gulrøtter og la det surre til alt er jevnt brunet, 7-8 minutter. Rør ofte om. Imens lager du en bouquet garni: Del 1 selleristilk i to. Legg persillekvasten, timianstilkene og laurbærbladet mellom de to halvdelene og bind dem sammen med hyssing.

Ha madeira, konjakk, bouquet garni og den andre selleristilken i gryten. La alt trekke under lokk over svak varme i 15 min. Rør om av og til. Tilsett vannet, smak til med salt og pepper og kok opp over svak varme. La blandingen surre uten lokk til kjøttet er mørt, ca 4 timer. Kengurukjøttet skal være dekket av væske hele tiden. Tilsett mer vann etter behov.

Sil suppen over i en ren gryte gjennom en finmasket sikt. Sett kengurukjøttet til side til avkjøling og kast de øvrige faste bestanddelene. Kok den silte suppen uten lokk til væsken er redusert til 1 1/2 liter. Ta gryten av varmen og avkjøl suppen ved å sette grytebunnen i isvann. Dekk til og la den avkjølte suppen stå i kjøleskapet til fettet stivner på overflaten.

Mens suppen avkjøles fjerner du kjøttet fra bena. Kast bena. Sett kjøttet til side.

Fjern og kast fettlokket på suppen. Rør inn kengurukjøttet. Dekk til og la suppen stå i kjøleskapet i minst 2 dager eller opptil 5 dager.

Kok opp suppen. Kok gulrotskivene i en egen kjele i et par minutter til de er knapt møre, la dem renne av og ha dem i suppen. Smak til med krydder. Øs suppen opp i varme suppetallerkner og server den rykende varm.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Suppe
Land: Australia
Nasjonal/tradisjonsrett
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 2961 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,2 poeng totalt (av max 6) fra 4 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 6562)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!