Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kenguruhalesuppe




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3kgkenguruhale, saget i flere deler
2ssusaltet smør
2ssvegetabilsk olje
1stkkalveskank, saget i 3 cm store stykker
3stkløk, delt i fire
2stang(stenger)stangselleri
1kvist(er)frisk persille
2kvist(er)friske timianstilker
1stklaurbærblad
1,25dlmadeira
1,25dlkonjakk
3litervann
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
1stkgulrot, finskivet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kenguruhalesuppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier64,80615,83Kcal
Protein10,97104,25gram
Karbohydrat0,928,74gram
Kostfiber0,171,62gram
Fett1,2411,78gram
Mettet fett0,575,42gram
Alkohol0,82 %
Salt0,070,70gram
Pris på oppskriftenKr 17,14Kr 162,89Kroner
Hele oppskriften veier7 603 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Halen og filetpartiet er det beste kjøttet på dette australske pattedyret. I dag er det lett å få tak i kengurukjøtt i New South Wales, Queensland og South Australia (der man nå har spist det en tyve års tid). For at suppen skal få den rette fyldige smaken, bør den lages minst 2 dager før servering.

Skyll stykkene av kenguruhalen godt og klapp dem tørre med kjøkkenpapir. Smelt smøret sammen med oljen i en stor tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett kengurukjøttet, kalveskanken, løk og gulrøtter og la det surre til alt er jevnt brunet, 7-8 minutter. Rør ofte om. Imens lager du en bouquet garni: Del 1 selleristilk i to. Legg persillekvasten, timianstilkene og laurbærbladet mellom de to halvdelene og bind dem sammen med hyssing.

Ha madeira, konjakk, bouquet garni og den andre selleristilken i gryten. La alt trekke under lokk over svak varme i 15 min. Rør om av og til. Tilsett vannet, smak til med salt og pepper og kok opp over svak varme. La blandingen surre uten lokk til kjøttet er mørt, ca 4 timer. Kengurukjøttet skal være dekket av væske hele tiden. Tilsett mer vann etter behov.

Sil suppen over i en ren gryte gjennom en finmasket sikt. Sett kengurukjøttet til side til avkjøling og kast de øvrige faste bestanddelene. Kok den silte suppen uten lokk til væsken er redusert til 1 1/2 liter. Ta gryten av varmen og avkjøl suppen ved å sette grytebunnen i isvann. Dekk til og la den avkjølte suppen stå i kjøleskapet til fettet stivner på overflaten.

Mens suppen avkjøles fjerner du kjøttet fra bena. Kast bena. Sett kjøttet til side.

Fjern og kast fettlokket på suppen. Rør inn kengurukjøttet. Dekk til og la suppen stå i kjøleskapet i minst 2 dager eller opptil 5 dager.

Kok opp suppen. Kok gulrotskivene i en egen kjele i et par minutter til de er knapt møre, la dem renne av og ha dem i suppen. Smak til med krydder. Øs suppen opp i varme suppetallerkner og server den rykende varm.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6562)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Australia
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.