Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kesamterrine til 4




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 300grrenset, kaldrøkt makrell
Ca 10stkpurrer (middels)
2stkpaprikafrukter bakt og skåldet
Ca 2begerkesam 8%
8plate(r)gelatin
Ca 6plate(r)gelatin
salat
og godt brød til


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kesamterrine til 4 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier69,17476,24Kcal
Protein4,8333,25gram
Karbohydrat3,3222,86gram
Kostfiber1,8612,81gram
Fett3,6525,13gram
Mettet fett1,379,43gram
Salt0,614,18gram
Pris på oppskriftenKr 4,83Kr 33,25Kroner
Hele oppskriften veier2 754 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg 8 gelatinplater i bløt, rør ut kesam og bland sammen. Ha det i en sprøytepose eller en bolle. Kok opp mye vann og salt det godt. Skjær vasket purre i samme lengde som terrinformen.
Legg 6 plater gelatin i bløt. Kle formen med stekefolie og ha et lag makrell over, så et lag bløtet gelatin (ikke smelt den!). Kok opp 5 purrer og la dem putre seg møre. Taes opp av vannet og presses godt i et håndkle. Det er viktig å få ut så mye vann som mulig. Legg de varme purrelengdene oppå gelatinen i formen.
Legg et nytt lag bløtet gelatin i. Så et lag paprikabiter. Sprøyt ut kesamkremen og gjenta prosessen en gang til. Avslutt med paprika.
Sett formen under press i kjøleskapet til neste dag. Hvelv terrinen forsiktig ut av formen på en skjærefjel.
Skjær stykker/ skiver. Server med salat og godt brød til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 22586)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.