Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kibbeh & fyllte bulgur- og kjøttruller




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
225grBulgur
150grmagert lammekjøtt, hakket
1stkrevet løk
2sshvetemel
1tsstøtt allehånde

Fyll:

2tsolivenolje
1stkliten løk, fint hakket
100grmagert hakket lammekjøtt
0,5tsstøtt allehånde
0,5tsstøtt kanel
0,75dloksebuljong
2sspinjekjerner
2sshakket frisk mynte
olje til frityr el. vann til koking

Saus

200gryoughurt naturel
0,5ssmynte
1ssPotetmel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Kibbeh & fyllte bulgur- og kjøttruller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier147,121 529,17101,94Kcal
Protein9,0393,866,26gram
Karbohydrat18,19189,0712,60gram
Kostfiber2,5626,611,77gram
Fett3,6838,252,55gram
Mettet fett0,697,170,48gram
Salt0,141,470,10gram
Pris på oppskriftenKr 7,70Kr 80,03Kr 5,34.-
Hele oppskriften veier1 039 totalt1 039 pr porsj69 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 15 ruller

Hell kokende vann over bulguren og la stå i 5 min. Dryppes av i dørslag. Få så mye vann ut som mulig. Bres ut på tørkepapir så væsken absorberes.

Bland bulgur, lammekjøtt, løk, mel og allehånde til en fin pasta i en blender eller foodprocessor. Krydres m. salt og pepper. Settes i kjøleskap i 1 time.

Oljen varmes på en panne; løken svitses bløtt v. svak varme i 3 min. Tilsett buljong og kok under lokk og for svak varme i ca. 6 min. Pinjekjernene hakkes grovt og røres i sammen med mynten. Tilsett buljong og smak til med salt og pepper. Helles i en skål og avkjøles.

Form 2 ss av bulgurmassen til en 6 cm lang pølse. Dypp hendene i kaldt vann, og med pekefingeren lages et dypt hul i midten av hver pølse. Vrikk og press med fingeren, sålede at hullet blir større. Det fylles med 2 ts av fyllet og lukkes til. Glatt over evt. revner med fingrene. Legg dem i et fat bekledt med alu-folie og sett dem udekkede i kjøleskapet i en time.

Fyll en dyp gryte opp med en tredjedel olje og varm den opp til 180 grader (en brødterning blir brun i løbet av 15 sek.) Kibbehene frityrstekes noen stykker av gangen i 2-3 min., eller til de er brune. Dryppes av på tørkepapir. Serveres varme.

Kibbeh kan frityrstekes eller kokes i vann i ca. 15 min. Spises evt. m. youghurtsaus.

Youghurtsaus:
Rør ingrediensene sammen i en gryte og kok i 5 min. under konstant omrøring.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 23060)
Kategori: Fritert
Land: Libanon

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.