Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kinesisk fondue




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1,25litergod kraft/buljong
700grbiffkjøtt
1stkrød paprika
1stkpaprika, gul
Ca 11stksjalottløk
0,5stkblomkål
200grsjampinjong
1stksquash

Timianomelett

2stkegg
2ssvann eller fløte
litt nykvernet pepper
rikelig med finhakket timian
1dashlitt smør til steking
matpapir.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kinesisk fondue med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier39,90332,87Kcal
Protein5,8248,55gram
Karbohydrat1,2210,18gram
Kostfiber0,473,92gram
Fett1,2010,01gram
Mettet fett0,484,00gram
Salt0,463,82gram
Pris på oppskriftenKr 6,46Kr 53,89Kroner
Hele oppskriften veier3 337 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Slik gjør du: 1. Varm kraften i fonduegryten på kokeplaten for deretter å sette den over på blusset.

2. Skjær kjøttet i terninger, 2x2 cm.

3. Rens og skrell grønnsakene etter behov. Skjær paprika i litt store biter, del løken i to om nødvendig, del blomkålen i små buketter og soppen deles i to eller fire. Squash skjæres i litt tykke skiver, som igjen deles i to eller fire.

4. Træ kjøtt og grønnsaker på fonduegafler og kok etter hvert i kraften. Server godt brød og dipp til.

Kraften fra fonduen er grunnlaget for en god suppe med timianomelett. Lag timianomelett i god tid før gjestene kommer, gjerne dagen før om det passer slik.

Slik gjør du: 1. Slå sammen egg og vann eller fløte, tilsett nykvernet pepper.

2. Stek omeletten i en liten panne. Omeletten skal være litt fuktig oppå, den må ikke bli tørrstekt. Strø over finhakket timian.

3. Snu omeletten over på et lokk/fat med litt fett på, legg så den stekte siden ned på et stykke matpapir. Rull sammen til en pølse og legg omeletten til avkjøling.

4. Gi kraften et oppkok, skum av, sil den.

5. Legg en skiver timianomelett i suppeskålen og øs varm kraft over.

6. Etter ønske kan finstrimlet kjøtt og rester av grønnsaker også legges i skålen før kraften øses over.

Gi stekepanna og grillen fri! Legg biffene på poteter og grønnsaker, og gratiner de i ovnen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 2118968627)
Kategori: Fondue
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.