Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Kinesiske pannekaker

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4,7 poeng. 4,7 poeng (av max 6) i snitt fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 11118 lesere! 11118 lesere
Kinesiske pannekaker har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 246,88 kcal ......Protein: 6,14 g ......Fett: 7,18 g ......Mettet fett: 1,04 g
Karbo: 38,51 g ......Kostfiber: 1,83 g .....Natrium: 0,54 mg .......Pris: 2,31 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
185grhvetemel
1,25dlkokende vann
1sskaldt vann
2sssesamolje
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Pannekaker
Diett/allergi: Uten melk
Land: Kina
Nasjonal/tradisjonsrett


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 pannekaker

Ha melet i en mellomstor bolle, og hell gradvis på det kokende vannet. Rør inn vannet med en tresleiv. Ha deretter på det kalde vannet.

Så snart hendene dine kan tåle varmen, knas deigen på en lett melet overflate til den er smidig og myk. Dekk deigen med et fuktig klede eller plast, og la det hvile ca 30 minutter.

Rull så deigen ut på en lett melet overflate til en ca 30 cm lang pølse. Kutt den i 16-20 deler. Form hver del til en liten ball, og bruk håndflaten til å trykke den ned til du får en sirkel. Pensle så overflaten på hver leiv med sesamolje. Legg så leivene oppå hverandre, oljet side mot hverandre, til du har fått åtte leiver.

Bruk så en lett melet kjevle til å kjevle ut pannekaker som er så tynne at de nesten er gjennomsiktige.

Stek et par pannekaker av gangen på middels varme på en takke eller i panne gnidd inn med oljet papir til overflaten er glatt. Stek ca 1 minutt på hver side, eller til lysebrune bobler kommer frem. Ta vekk pannen og skill kakene fra hverandre mens de fortsatt er varme.

Legg på en asjett og dekk med aluminiumsfolie til du har stekt alle pannekakene.

Dersom du synes det er vanskelig å kjevle ut flere pannekaker på én gang og å steke doble pannekaker, kan du kjevle ut en og en, og steke en og en.

Pannekakene kan også lages på forhånd og oppbevares i en plastpose i kjøleskapet. For å varme dem opp, pakk dem i aluminiumsfolie og varm dem opp i ovnen på 175 C i 5 minutter.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 246,88849,2742,5 %
Fett: 7,1824,70 g35,3 %Fett26,17 %
Protein: 6,1421,12 g42,2 %Protein9,94 %
Karbo: 38,51132,47 g44,2 %Karbo62,39 %
Fiber: 1,836,30 g21,0 %Fiber1,48 %
Mettet fett: 1,043,58 g17,9 %
Salt: 0,000,00 g0,1 %
Hele oppskriften veier 344 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.2,31
Pris 1 porsjonerKr. 7,95Se din tallerken
Pris pr pannekakerKr 0,40Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Pannekaker hos oss.Les mer om Pannekakeflørt (flamberte pannekaker) hos oss.Les mer om Grove pannekaker med friskt tilbehør hos oss.