Kinesiske pannekaker


Oppskriften er middels å tilberede
Oppskriften har fått 4,7 poeng (av max 6) fra 3 lesere
Oppskriften har hatt 12025 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13249)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Pannekaker
Diett/allergi: Uten melk
Land: Kina
Nasjonal/tradisjonsrett


NB! Oppskriften Kinesiske pannekaker har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 246,88 Kcal
Protein 6,14 g
Fett 7,18 g
Karbo 38,51 g
Pris 2,31.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
185grhvetemel
1,25dlkokende vann
1sskaldt vann
2sssesamolje

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 20 pannekaker

Ha melet i en mellomstor bolle, og hell gradvis på det kokende vannet. Rør inn vannet med en tresleiv. Ha deretter på det kalde vannet.

Så snart hendene dine kan tåle varmen, knas deigen på en lett melet overflate til den er smidig og myk. Dekk deigen med et fuktig klede eller plast, og la det hvile ca 30 minutter.

Rull så deigen ut på en lett melet overflate til en ca 30 cm lang pølse. Kutt den i 16-20 deler. Form hver del til en liten ball, og bruk håndflaten til å trykke den ned til du får en sirkel. Pensle så overflaten på hver leiv med sesamolje. Legg så leivene oppå hverandre, oljet side mot hverandre, til du har fått åtte leiver.

Bruk så en lett melet kjevle til å kjevle ut pannekaker som er så tynne at de nesten er gjennomsiktige.

Stek et par pannekaker av gangen på middels varme på en takke eller i panne gnidd inn med oljet papir til overflaten er glatt. Stek ca 1 minutt på hver side, eller til lysebrune bobler kommer frem. Ta vekk pannen og skill kakene fra hverandre mens de fortsatt er varme.

Legg på en asjett og dekk med aluminiumsfolie til du har stekt alle pannekakene.

Dersom du synes det er vanskelig å kjevle ut flere pannekaker på én gang og å steke doble pannekaker, kan du kjevle ut en og en, og steke en og en.

Pannekakene kan også lages på forhånd og oppbevares i en plastpose i kjøleskapet. For å varme dem opp, pakk dem i aluminiumsfolie og varm dem opp i ovnen på 175 C i 5 minutter.

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!