Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kir 4



Kir 4 oppskrift.
Fotograf: Dansukker

Ingredienser

1 porsjon

3 kg solbær
3 flasker rødvin
1 kg Sukker per liter


Annonse


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 3 liter

1. Skyll og mos bærene. Hell over vinen og la det stå i minst 2 døgn.
2. Sil gjennom en fin sil. Mål opp og tilsett 1 kg sukker per liter vin. Gi et raskt oppkok. Skum av og hell over på varme, godt rengjorte flasker.
3. La kiren stå kjølig frem til jul.

Tips:
Du kan lage en god mos, som kan spises i stedet for marmelade og gelé, av bærmassen som blir igjen i silen. Mos bærmassen til puré ved hjelp av mixmaster eller lignende. Varm opp pureen og tilsett 3 dl sukker per liter bærmasse. Rør til sukkeret er løst opp. Hell mosen over på varme, godt rengjorte glass (skylt i bensoat). Forsegle glassene. Oppbevares kaldt eller i fryseren i frysebokser.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 26825)
Kategori: Likør
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kir 4.Kir 4.
Denne retten har 117,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.