Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kirsebærterte 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
340grhvetemel
150grsmør
1stkegg
1stkeggeplomme
0,5dlvann
1knivsoddsalt

Fyllet:

600grkirsebær
5stkegg
150grsmør
200grsukker
0,5dlvann
3stkmakronkjeks
2tsmaizena
1sskirsebærlikør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-gluten
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Kirsebærterte 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier267,215 261,28657,66Kcal
Protein4,8194,7111,84gram
Karbohydrat26,96530,8366,35gram
Kostfiber1,0019,692,46gram
Fett15,27300,6637,58gram
Alkohol0,10 %1,970,25gram
Mettet fett8,72171,6921,46gram
Salt0,295,780,72gram
Pris på oppskriftenKr 5,18Kr 101,99Kr 12,75.-
Hele oppskriften veier1 969 totalt1 969 pr porsj246 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Lag helst deigen dagen i forveien.

Del smøret i terninger og rør det mykt. Rør inn egg og eggeplomme, tilsett vann litt om gangen. Ha så i melet og litt salt. Arbeid det hele til en smidig deig. Form deigen til en bolle og pakk den inn i et klede. Oppbevar i kjøleskap.

Dagen etter kjevles to tredjedeler av deigen nok til å dekke en smurt og strødd form med høye kanter, ca 20 cm i diameter. Kle formen med deigen som skal gå utover kanten. Prikk deigen med gaffel uten å stikke hull tvers igjennom. Kjevle den siste tredjedelen til et rundt "lokk", som skal dekke kaken. Ta vare på deigrester til pynt. Sett alt kaldt minst 1 time. For at deigen skal holde seg elastisk er det viktig å respektere hviletiden i kjøleskapet.

I mellomtiden oppløses 75 g sukker og 0,5 dl vann i en kjele på svak varme. La det koke 5 min og ha i kirsebærene. La det stå på platen til det er på kokepunktet, og ta så kjelen av platen mens bærene får trekke under lokk i 10 min.

Ta kirsebærene opp, tørk dem og fjern stenene. Ta vare på saften. Smuldre makronkjeksen. Rør smøret og resten av sukkeret hvitt. Bland inn 4 sammenpiskede egg og rør godt. Tilsett den oppsmuldrede makronkjeksen og kirsebærene.

Skill det siste egget, og pensle tertebunnen med eggehvite. Ha i kirsebærfyllet i terten. Fukt kantene på tertelokket og legg dette over terten. Kanten av terten rulles pent ned slik at den møter lokket. Klem deigen sammen så det blir tett. I midten av terten lages et hull på ca 2 cm. i diameter for å slippe ut damp, en "skorsten" som holdes åpen ved å stikke ned en rull av bakepapir. Pisk den siste eggeplommen med noen dråper vann og pensle terten. Lag dekorasjon av den tiloversblevne deigen, for eksempel blader og blomster. "Lim" det på med eggeplommen og pensle til slutt også dekorasjonen.

Sett terten på nederste rille i stekeovnen som er forvarmet til 210 C. Etter 10 min. senkes temperaturen til 180 C. Fortsett stekingen 35 min. Skulle kaken bli for mye stekt på toppen, så dekk med aluminiumsfolie. La kaken avkjøles på rist i formen. Ta den ikke ut før den er helt avkjølt. Sikt over melis før servering.

Server terten med saus laget av kirsebærsaften. Kok denne inn til halvparten og tilsett maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Kok opp under omrøring. Ta deretter kjelen av platen. La sausen bli kald før du rører inn kirsebærlikør eller kirsebærvin. Pynt gjerne med frisk mynte ved servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13149)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Små fruktterter.Små fruktterter.
Denne retten har 326,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med vaniljekrem og bær.Pai med vaniljekrem og bær.
Denne retten har 309,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktterter.Fruktterter.
Denne retten har 264,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valnøtt- og Mandelterte.Valnøtt- og Mandelterte.
Denne retten har 364,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinhjerter.Appelsinhjerter.
Denne retten har 415,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bærpai med sjokoladefyll.Bærpai med sjokoladefyll.
Denne retten har 462,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.