Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kitchiri




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,66kopp(er)masoor dal (røde linser) eller tørkede grønne erter
1stkløk, hakket
1feddhvitløkfedd, presset
50grsmør
225grbasmatiris, lettkokt
2tskoriander, malt
2tsspisskummenfrø
2stknelliker, hele
3stkkardemommefrukter
2stklaurbærblad
1stkkanelstang
1literkylling- eller grønnsakkraft for vegetar
2sstomatpuré
3ssfinhakket frisk koriander eller persille
1dashsalt
malt svart pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kitchiri med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier176,15695,26Kcal
Protein5,6422,26gram
Karbohydrat19,0175,03gram
Kostfiber2,379,35gram
Fett8,0931,93gram
Mettet fett4,5718,04gram
Salt13,4353,01gram
Pris på oppskriftenKr 9,50Kr 37,50Kroner
Hele oppskriften veier1 579 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bløtlegg linsene eller ertene i kokende vann i 30 minutter. Hell av vannet, og kok i nytt vann i 10 minutter. La vannet renne av og sett til side.

Stek løk og hvitløk i vanlig smør i ca 5 minutter. Tilsett ris, rør godt slik at risen dekkes, ha i koriander, spisskummen, nellik, kardemomme, laurbærblad og hel kanel. La det koke forsiktig i et par minutter.

Tilsett linser eller erter, kraft, tomatpuré og smak til med salt og pepper. La det koke opp, legg på lokk og la retten småkoke i 20 minutter, til væsken er fordampet og linsene og risen er så vidt myke. Ha i koriander eller persille, smak til igjen. Fjern kanelstang og laurbærblad og server.

Dette er en typisk indisk rett, som den klassiske frokostretten ”kedgeree” er oppkalt etter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6384)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: India
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Dal-linsegryte.Dal-linsegryte.
Denne retten har 79,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.