Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kiwi og mynteis med champagne og biscotti




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Myntisen:

0,25litermelk
75grsukker
4kvist(er)mynte med blader
2stkkiwifrukter
2dlchampagne eller andre mousserende vin

biscotti:

(Denne porsjon rekker til minst 20 stk.)
2stkegg
1stkeggeplomme
300grsukker
300grmel
0,5tsbakepulver
35grhele pistasjekjerner
100grmandler


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kiwi og mynteis med champagne og biscotti med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier250,83991,33Kcal
Protein5,8323,04gram
Karbohydrat40,05158,29gram
Kostfiber2,108,30gram
Fett6,0423,87gram
Mettet fett1,054,15gram
Alkohol1,25 %
Salt0,110,42gram
Pris på oppskriftenKr 7,85Kr 31,02Kroner
Hele oppskriften veier1 581 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Isen:
Kok melk og sukker opp. Ta gryten fra varmen og legg mynten i. La det trekke minst 6 timer og gjerne natten over. Siktes. Fryses i maskine eller i en skål, som under innfrysningen røres i med pisk, så sorbeten ikke fryser til en hård klump.

Kiwien skrellles og hakkes, has i en skål.

Deigen til biscottiene, kan forbedredes dagen i forveien. Pisk sammen egg og plomme med sukkeret. Vend resten i og oppbevar denne deig på kjølen. Sprøytes ut med sprøytepose på smurt bakepapir og bakes/tørkes i ca. ½ time med 160 grader.

Skjæres i tykke skiver, når det er avkjølet. Serveres best samme dag, men kan oppbevares et par dager i lufttett skål.

Når isen skal serveres has kiwien i bunnen av kalde glass eller skåler. En god kule is has i glassene, litt fint strimlet mint og et skvett champagne. Servere biscottiene til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 23131)
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.