Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kjøtt. buljong og margbein



Kjøtt, buljong og margbein oppskrift.
Fotograf: Astrid Hals
Tradisjonell samisk rett som varmer godt på mørke kvelder.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kggryte-/kokekjøtt av reinsdyr
1,5litervann
3tssalt
0,5kgmargbein av reinsdyr, fra knoken på lår og bogIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3stkgulrot
200grkålrot
200grhodekål
0,5tspepper


Annonse


Næringsdeklarasjon for Kjøtt. buljong og margbein med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier44,41346,70Kcal
Protein7,0254,80gram
Karbohydrat1,199,29gram
Kostfiber0,524,06gram
Fett1,179,13gram
Mettet fett0,453,51gram
Salt0,745,81gram
Pris på oppskriftenKr 7,21Kr 56,29Kroner
Hele oppskriften veier3 123 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Ha saltet i vannet og la det koke opp. Tilsett kjøttet. La det trekke ved 85°C i ca. 2 timer - til kjøttet er mørt.
2. Skum av kjøttfettet som du bruker til saus. La margbeinene koke med de siste 15-20 minuttene.

3. Skrell gulrøttene og kålroten. Skjær alle grønnsakene grovt opp og la dem koke i litt av buljongen til de er møre. Det er helt valgfritt om du vil bruke grønnsaker i denne retten!

Server kjøttet med margben, grønnsakene, kokte poteter og kjøttfettet. Buljongen kan du servere ved siden av, eventuelt med litt strimlet kål.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20465)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyr surstek.Reinsdyr surstek.
Denne retten har 99,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøtt, buljong og margbein.Kjøtt, buljong og margbein.
Denne retten har 44,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surstek av rein.Surstek av rein.
Denne retten har 79,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrkaker i viltsaus.Reinsdyrkaker i viltsaus.
Denne retten har 146,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.