Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kjøttboller med provencetomater




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
200grhakket mager skinke
2stkløk
1stkegg
2sshvetemel
salt og pepper
3dlgrønnsakbuljong
4stkstore tomater
Ca 1,5feddhvitløk
persille
basilikum


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Spor-av-selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kjøttboller med provencetomater med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier60,18369,07Kcal
Protein4,1125,21gram
Karbohydrat3,1819,50gram
Kostfiber0,935,70gram
Fett3,2419,87gram
Mettet fett1,056,44gram
Salt0,191,16gram
Pris på oppskriftenKr 4,57Kr 28,03Kroner
Hele oppskriften veier1 227 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vanlige tomater gjøres mere spennende i denne delikate og smakfulle retten.

Bland hakket skinke, 1/2-1 revet løk, egg, mel, salt, pepper og 1/2-1 dl buljong sammen til en fin farse. La farsen stå kaldt i 10 minutter.

Vask og tørk tomatene, skjær av "toppen" og ta ut litt av innmaten slik at du får en fordypning. Fyll tomatene med resten av løken (finhakket), knust hvitløk, salt, pepper, klippet persille og basilikum.

Hell resten av buljongen i et ildfast fat. Lag kjøttboller og legg dem langs kanten av fatet. På midten legges tomatene. Dekk til fatet med mikrofolie og sett det i mikrobølgeovnen ca 6 min. på full styrke. Snu fatet en halv gang etter halve tiden. La det til slutt stå 2 minutter, slik at varmen i maten kan fordele seg jevnt.

Server retten med kokt ris, og sjy fra fatet. Lag også en blandet salat til. Kok risen samtidig med at du tilbereder farsen og tomatene, da blir alt ferdig samtidig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Grete Roede
(Intern: 775)
Kategori: Enkle retter/mikro
Diett/allergi: Kalorifattig
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lompe med salt kjøtt.Lompe med salt kjøtt.
Denne retten har 232,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Varme baguetter med ost og skinke.Varme baguetter med ost og skinke.
Denne retten har 246,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reidun´s pannerett.Reidun´s pannerett.
Denne retten har 46,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tilslørte grønnsaker.Tilslørte grønnsaker.
Denne retten har 80,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Egg og bacon med bønner.Egg og bacon med bønner.
Denne retten har 149,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinkestek med fiken og rødkål.Skinkestek med fiken og rødkål.
Denne retten har 114,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.