Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kjøttdeigpai



Kjøttdeigpai oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
Rett og slett en av de beste paiene jeg har spist. Men det vi gjorde her var at vi lagde dobbel porsjon med deig, og kledde formen med deig før fyllet og så resten i strimle rover. Og så brukte vi karbonadedeig, samt noe røkt skinke + litt spekeskinke

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Paideig:

3dlhvetemel
125grsmør,
3ssvann

Fyll:

500grkjøttdeig,
100grbacon uten svor i tynne skiver
1stkløk,
3stkrøde paprika,
1,5tssalt
2tsmerian,
2tsbasilikum,
2ss(rødvins) eddik,
2dlvann,
1,5dlcrème fraîche

Pensling:

egg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Kjøttdeigpai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier197,383 396,71566,12Kcal
Protein7,44128,0321,34gram
Karbohydrat8,30142,8323,81gram
Kostfiber0,9716,692,78gram
Fett14,72253,3242,22gram
Mettet fett7,95136,8122,80gram
Salt1,1519,773,29gram
Pris på oppskriftenKr 5,75Kr 98,95Kr 16,49.-
Hele oppskriften veier1 721 totalt1 721 pr porsj287 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 6 stykker pai

Mål opp melet til paideigen i en bolle eller i foodprocessoren. Tilsett smør i små biter og vann. Arbeid raskt sammen til en deig. Klem den til en rund kake. Pakk i plastfolie og legg kjølig , ca. 30 minutter. Skjær bacon- eller skinkeskivene i strimler. Fres dem sammen med kjøttdeigen i en stor stekepanne. Skrell og hakk løken. Bland inn og fres med noen minutter.
Ta ut kjernene, og skjær paprikaene i terninger. Bland med resten av fyllet. Tilsett salt, merian, basilikum, eddik og vann. Småkok forsiktig ca. 5 minutter. Bland inn crème fraîche.

Hell fyllet i en paiform eller ildfast form med lav kant, ca. 25 cm i diameter. Kjevle deigen ut til ca. 2 mm tykkelse. Skjær eller spore ut remser, ca. 1 cm brede. Legg dem som gitter over fyllet. Legg en remse rundt kanten. Pensle deigremsene med sammenpisket egg. Stek paien på rist i nedre del av ovnen ved 225 C, ca. 25 minutter. I varmluftsovn ved 200 C, ca 30 min.
Server paien varm med en sprø, grønn salat til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20177)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjøttdeigpai.Kjøttdeigpai.
Denne retten har 197,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfri pai med indisk vri.Glutenfri pai med indisk vri.
Denne retten har 204,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oreganokrydret kjøttdeigpai.Oreganokrydret kjøttdeigpai.
Denne retten har 200,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med kjøttdeig og stjerneløk.Pai med kjøttdeig og stjerneløk.
Denne retten har 169,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.