Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kjøttgele




Ingredienser

1 porsjon

4 kg kalvebein i små biter
krydderkvast, salt, hel
3 kg kalveskank
pepper
500 g svor
gulrot, løk, purreløk og
7 l kalvekraft
selleri


Annonse


Fremgangsmåte:

1 Kok ingrediensene langsomt i 4–5 timer uten lokk. Skum av ganske jevnt
2 Kraften skal siles og klares med: 800 g klarekjøtt (grovmalt skankekjøtt fra storfe) 3 friske eggehviter og grovkuttet gulrot, løk, purreløk og selleri

3 Den ferdige kjøttgeleen avkjøler vi på skål for å se om den er sterk nok. For svak gelé tilsettes inntil 6 plater gelatin per liter.
Fargen kan justeres med madeira eller sukkerkulør

Brukes ved nedlegging av kjøtt i gele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 19026)
Kategori: Kraft
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.