Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kjøttkaker i brun saus



Kjøttkaker i brun saus oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Her er det enkelt servert med poteter og gulrot. Men jeg har og lagt inn min favoritt nemlig surkål!
Jeg syns kjøttkaker i forskjellige varianter er nydelig mat. Tilbehøret har mye å si, samt at sausen må ha litt smak. Vi røre gjerne inn mer krydder, litt brunost, litt solbærsaft, litt hakket sylteagurk og for eksempel en klatt sennep i sausen. Men og evt ekstra krydder for eksempel chilipulver. Men man skal kanskje ikke tukle for mye med denne norske tradisjonsretten.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grkjøttdeig
Ca 0,5tssalt
1,5tspotetmel
1krmpepper
1krmallehånde
Ca 2,5dlmelk
margarin/olje til steking

saus:

5dlkraft (eller vann og buljongterning)
2,5sshvetemel
1dlmelk
salt pepper
sukkerkulør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kjøttkaker i brun saus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier92,37425,72Kcal
Protein7,4334,24gram
Karbohydrat2,7312,58gram
Kostfiber0,080,37gram
Fett5,7326,41gram
Mettet fett2,5811,89gram
Salt1,034,73gram
Pris på oppskriftenKr 3,80Kr 17,51Kroner
Hele oppskriften veier1 383 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rør kjøttdeigen godt med salt. Rør så inn potetmel og krydder. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt. En kjøttdeig som har vært dypfryst, vil ikke alltid binde væsken like godt, og da må man spe med mindre mengde melk. Kjøttfarsen kan godt stå i kjøleskap en stund før steking.

Lag kjøttkakene med skje og stek dem pent brune i fett i panne.

Saus:

Kok opp kraften. Rør mel og melk til en klumpfri jevning og tilsett i kraften under omrøring. La sausen koke opp. Smak til med salt og pepper. Tilsett noen dråper sukkerkulør for å få brun farge.

Legg de stekte kakene i sausen og la dem trekke i 10-15 minutter til de er gjennomkokte.

Server kjøttkakene i sausen. Kokte grønnsaker eller kålstuing, kokte poteter og tyttebær er vanlig tilbehør. Grønn ertestuing passer også til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10219)
Tilberedningstid: 45 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjøttkaker med viltsaus.Kjøttkaker med viltsaus.
Denne retten har 113,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttkaker 4.Kjøttkaker 4.
Denne retten har 93,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mine beste kjøttkaker.Mine beste kjøttkaker.
Denne retten har 129,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttkaker i saus.Kjøttkaker i saus.
Denne retten har 106,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kålruletter 2.Kålruletter 2.
Denne retten har 42,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttkaker med nykål og nypoteter.Kjøttkaker med nykål og nypoteter.
Denne retten har 92,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mors kjøttkaker med brun saus.Mors kjøttkaker med brun saus.
Denne retten har 92,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Benløse fugler 3.Benløse fugler 3.
Denne retten har 116,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttkaker i brun saus.Kjøttkaker i brun saus.
Denne retten har 92,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kålruletter med persillesaus.Kålruletter med persillesaus.
Denne retten har 61,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.