Kjøttkaker med nykål og nypoteter

Bilde av Kjøttkaker med nykål og nypoteter.
Fotograf: Knut Pettersen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Kjøttkaker

500grkjøttdeig
Ca 0,5tssalt
1,5tspotetmel
1krmpepper
1krmallehånde
Ca 2,5dlmelk
margarin/olje til steking

saus:

5dlkraft (eller vann og buljongterning)
2,5sshvetemel
1dlmelk
salt pepper
sukkerkulør
Nygrodde poteter og nykål.


Fremgangsmåte:

Rør kjøttdeigen godt med salt. Rør så inn potetmel og krydder. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt. En kjøttdeig som har vært dypfryst, vil ikke alltid binde væsken like godt, og da må man spe med mindre mengde melk. Kjøttfarsen kan godt stå i kjøleskap en stund før steking.

Lag kjøttkakene med skje og stek dem pent brune i fett i panne.

Saus:

Kok opp kraften. Rør mel og melk til en klumpfri jevning og tilsett i kraften under omrøring. La sausen koke opp. Smak til med salt og pepper. Tilsett noen dråper sukkerkulør for å få brun farge.

Legg de stekte kakene i sausen og la dem trekke i 10-15 minutter til de er gjennomkokte.

Server kjøttkakene i sausen. Server med nygrodde kokte poteter og ny kål som er lettkokt med salt.
Snadder. Det kan og brukes ferdige kjøttkaker for enkelthets skyld.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118968971)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 95,16 Kcal
Protein 7,48 g
Fett 5,68 g
Karbo 3,47 g
Pris 3,77.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!