Kjøttkaker med spätzle. og russiske erter

Ingredienser

Elgkjøttkaker

Annonse

Fremgangsmåte:

Tilberedning:
Varm kjøttkakene i brun saus laget på kraften og avrundet med en klatt smør.

Lag spätzle av 400 g mel, 1/4 liter melk og 3 - 4 egg, 1 teskje salt, kvernet pepper og revet muskattnøtt etter egen smak. Smør og revet cheddarost, eller ost etter egen smak. Bland ingrediensene til konsistensen er slik at den renner sakte fra en spiseskje. Altså litt tykk. Tildekk og la stå et par timer i romtemperatur.

Til spätzle bruker man en spesiell presse men det går like bra med et plastdørslag med runde hull. Kok opp godt med vann, la deigen renne igjennom dørslaget og ned i kjelen, ikke for mye av gangen. Spätzlen er ferdig når den flyter opp. Fordel alt i et ovnsfast fat, ha over noen smørklatter og dekk med revet ost. Gratiner til den blir gyldenbrun.

100 gram russiske erter vaskes og legges i ¾ liter kaldt vann 1-2 døgn. Kok dem i samme vannet til de er møre og innkokt. Rør i 60 gram smør, 1 teskje salt, 1 teskje sukker og 1 spskj. finhakket persille. Server som tilbehør.

Vinforslag: En Rubesco eller ZinfandelTjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Telemark viltslakteri
Oppskriften har hatt 5313 lesere totalt.
Oppskriften har fått 2 poeng totalt (av max 6) fra 3 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 19789)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!