Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kjøttkaker med spätzle. og russiske erter




Ingredienser

Elgkjøttkaker


Annonse


Fremgangsmåte:

Tilberedning:
Varm kjøttkakene i brun saus laget på kraften og avrundet med en klatt smør.

Lag spätzle av 400 g mel, 1/4 liter melk og 3 - 4 egg, 1 teskje salt, kvernet pepper og revet muskattnøtt etter egen smak. Smør og revet cheddarost, eller ost etter egen smak. Bland ingrediensene til konsistensen er slik at den renner sakte fra en spiseskje. Altså litt tykk. Tildekk og la stå et par timer i romtemperatur.

Til spätzle bruker man en spesiell presse men det går like bra med et plastdørslag med runde hull. Kok opp godt med vann, la deigen renne igjennom dørslaget og ned i kjelen, ikke for mye av gangen. Spätzlen er ferdig når den flyter opp. Fordel alt i et ovnsfast fat, ha over noen smørklatter og dekk med revet ost. Gratiner til den blir gyldenbrun.

100 gram russiske erter vaskes og legges i ¾ liter kaldt vann 1-2 døgn. Kok dem i samme vannet til de er møre og innkokt. Rør i 60 gram smør, 1 teskje salt, 1 teskje sukker og 1 spskj. finhakket persille. Server som tilbehør.

Vinforslag: En Rubesco eller Zinfandel

Mer info

Forfatter:
Kilde: Telemark viltslakteri
(Intern: 19789)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Surstek av elg til jul.Surstek av elg til jul.
Denne retten har 74,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.