Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kjøttpølse av rein




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Mellomgulv,
1kgmalt kjøtt fra siden eller svangen,
3sssalt
2tspepper,
200grfett fra stek i terninger.


Annonse


Næringsdeklarasjon for Kjøttpølse av rein med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier235,662 983,46Kcal
Protein16,87213,57gram
Karbohydrat0,182,28gram
Kostfiber0,121,52gram
Fett18,58235,22gram
Mettet fett7,2792,04gram
Salt4,9062,08gram
Pris på oppskriftenKr 18,56Kr 234,97Kroner
Hele oppskriften veier1 266 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Alt blandes sammen. Mellomgulvet rengjøres, kjøttstykket midt i mellomgulvet skjæres bort og kjøttdeigen legges inni før det sys sammen slik at den blir hel og rund. Legg så den store pølsa i 2 never grovsalt i 2 døgn før du koker den i lettsaltet vann i ca. 1 time. Pølsa avkjøles og serveres som pålegg.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18366)
Kategori: Konservering
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.