Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kjøttpai med mais (Pastel de choclo)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grkjøttdeig
3stkløk
30grsmør eller olje
1,5tsoregano
2tssalt
1stkkylling
1dloliven
1dlrosiner
3stkegg hardkokte

Maispure:

350grmaiskorn
1ssbasilikum
2sshvetemel
1sssmør
0,75dlmelk
0,75dlkremfløte
2stkegg
4porsjon(er)ris


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Kjøttpai med mais (Pastel de choclo) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier156,651 048,60Kcal
Protein12,0080,33gram
Karbohydrat11,1474,57gram
Kostfiber0,775,15gram
Fett6,9546,52gram
Mettet fett3,2221,55gram
Salt0,906,01gram
Pris på oppskriftenKr 5,21Kr 34,88Kroner
Hele oppskriften veier2 678 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne har jeg fått en kommentar til. Se nederst.

Finhakk løken og stek løk og kjøttdeig i olje i ca 10 minutter uten å brune. Smak til med oregano og salt.

Kok rosinene i litt vann og sil av vannet. Skjær eggene i skiver. Del kyllingen i fire stykker.

Hell maiskornene i en hurtigmikser og purér dem. Hell pureen i en bolle og smak til med basilikum.

Smelt smøret i en kjele og visp i mel, melk og fløte så det blir en saus. Ta kjelen til side og visp eggene.

Bland sausen med maispureen. Smør en ildfast form eller langpanne. Ha i kjøttdeigen og legg kyllingstykkene oppå. Fordel oliven, rosiner og egg i skiver over det hele. Dekk til med maispureen. Gratiner kjøttpaien i ovnen i ca 20 minutter ved 225-250 C, eller til overflaten har tatt farge og alt er gjennomvarmt.

Retten skal serveres med ris. Riskornene freses da med olje, hvitløk og salt før koking.

Kommentar
DETTE GJØR DU:
Finhakk løken og stek løk og kjøttdeig i olje i ca 10 minutter uten å brune. Smak til med oregano og salt.
Kok rosinene i litt vann og sil av vannet. Skjær eggene i skiver. Del kyllingen i fire stykker.
Hell maiskornene i en hurtigmikser og purér dem. Hell pureen i en bolle og smak til med basilikum.Pureen skal tilsettes sukker og kokes til den tykker.
Dere må gjør oppmerksom på at det må brukes basilikum salat, jeg har faktisk brukt vanlig basilikum og det smaker ikke godt. Smelt smøret i en kjele og visp i mel, melk og fløte så det blir en saus. Ta kjelen til side og visp eggene.Dette har jeg aldri hørt, dette hører ikke til Pastel de Choclo, dessverre.

Bland sausen med maispureen.(dette må vekk)
Smør en ildfast form eller langpanne. Ha i kjøttdeigen og legg kyllingstykkene oppå. Fordel oliven, rosiner og egg i skiver over det hele. Dekk til med maispureen. Gratiner kjøttpaien i ovnen i ca 20 minutter ved 225-250 C, eller til overflaten har tatt farge og alt er gjennomvarmt.

Du skal nemlig ha maispureen både i bunne og på toppen. Og helt på toppen skal man ha sukker, den gjør at det blir en fin farge og en deilig skorpe på toppen.
Retten skal serveres med ris. Riskornene freses da med olje, hvitløk og salt før koking.
Hjemme hos meg hadde vi gjerne salat til! Aldri ris.Pastel de Choclo er en rett i seg selv.
Mange hilsen
Paulina Vignardello Lægraid. Chile.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6522)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Chile
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kjøttdeigpai.Kjøttdeigpai.
Denne retten har 197,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med kjøttdeig og stjerneløk.Pai med kjøttdeig og stjerneløk.
Denne retten har 169,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfri pai med indisk vri.Glutenfri pai med indisk vri.
Denne retten har 204,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oreganokrydret kjøttdeigpai.Oreganokrydret kjøttdeigpai.
Denne retten har 200,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.