Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Kjøttruller




Ingredienser

1 porsjon

Cirka 32 x 32 cm beinfritt sidekjøtt av rein,
250 g kjøtt fra resten av sidekjøttet,
200 g fett fra stek,
3 ss salt,
2 ts pepper,
1 ts ingefær,
12 plater gelatin .


Annonse


Fremgangsmåte:

Skjær kjøtt og fett i strimler og legg dem inni sidekjøttstykket (merk at også det ytterste laget på halsen kan skjæres av i ett flak og brukes til kjøttrullemne).
Klipp gelatinplatene i strimler, bløtlegg i kaldt vann, vri og legg mellom fett og kjøtt. Krydre det hele før du ruller det store sidekjøttstykket til en jevn rull og syr og surrer den sammen med hyssing. Rullen saltes med to never salt og ligger i to døgn før den kokes i lettsaltet vann eller kraft fra hals i 1 1/2-2 timer.

Etter koking legges rullen i press mens den ennå er varm.
Skjær den i pene skiver når den er kald og server kjøttrull som pålegg.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18362)
Kategori: Pålegg
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyrpaté med solbærgelé.Reinsdyrpaté med solbærgelé.
Denne retten har 295,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.